Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Dennis van der Geest

  Million Dollar Island

  In Million Dollar Island strijden 100 onbekende Nederlanders op een eiland om polsbandjes die samen één miljoen euro waard zijn.
  18 february
  Dennis van der Geest

  Hoe was het voor jou om als presentator twee maanden op dat eiland te zitten?

  “Ik verbleef er een halfuurtje vandaan en ging elke dag met de boot heen en weer. Niet alleen ik, maar ook de crew én alles wat nodig was om de spellen te bouwen. Het is niet normaal dat de productie dit in coronatijd voor elkaar heeft gekregen. Dat is echt een wonder. Toen die groep van honderd mensen voor het eerst kwam aanlopen in de arena op het eiland kreeg ik kippenvel. Onwerkelijk.”

   

  Wat voor mensen doen er mee?

  “Onbekende mensen, maar wel ieder met een eigen karakter. Alles dwars door elkaar: het is een doorsnede van onze samenleving. Ik heb vergeefs hard geprobeerd om de honderd namen uit mijn hoofd te leren. Maar na een tijdje ontstond een harde kern: de doorzetters. Van hen wist ik uiteindelijk de namen wel. Het hielp ook dat we het elke avond met de crew hadden over de kandidaten en de kampjes die waren gevormd.”

   

  Is het een spel of reality?

  “Het is voor een groot deel reality, een sociaal experiment. Wat gebeurt er als je honderd mensen bij elkaar zet op een eiland? Daarnaast is er de arena, waar ik als presentator sta, en waar de spellen gespeeld worden. Elke kandidaat heeft een polsbandje, dat tienduizend euro waard is. De polsbandjes blijven tot de laatste dag op het eiland, maar steeds meer mensen worden weggespeeld.”

   

  En je kunt niet in een hoekje gaan zitten wachten totdat je als laatste overblijft?

  “Nee, dat werkt niet. Dan word je opgeroepen om een spel te spelen. Of je eindigt maar met één polsbandje. Dat vind ik de kracht van dit programma. Het gaat niet alleen maar om overleven. De vraag is ook: bij wie sluit je je aan? Er zijn enorme vriendschappen ontstaan, maar ook kampjes die tegen elkaar opboksen. Ik vond dat sociale heel interessant om te volgen.”

   

  Wat denk jij dat de beste strategie is: verdeel en heers, of medemenselijkheid?

  “Medemenselijkheid. Omdat die polsbandjes zo belangrijk zijn. Je komt niet ver in je eentje, echt niet. Je moet vrienden maken. Tot de laatste dag kun je alles winnen, maar ook alles verliezen.”

   

  Waarom niet als naam Million Euro Island?

  “Million Dollar Island klinkt lekker en, ook al is er nog geen minuut van uitgezonden, veel landen zijn al in het programma geïnteresseerd. Een dollar is toch ietsje internationaler dan een euro. En of het nou een dollar is of een euro, geld is geld, toch?”

   

  Wat kijk je zelf op tv?

  “Van alles en nog wat. Ik hou van mooie, echte verhalen. Het roer om, Ik vertrek, First Dates. Ook in dat soort programma’s zie je hoe mensen zijn, kwetsbaar en echt.”

  Lees hier ons interview met Dennis over De wereld rond met 80-jarigen

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)