Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Interviews

    Maarten Remmers

    Keuringsdienst van Waarde

    Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
    02 februari
    Maarten Remmers

    Welke onthulling blies jou van je stoel?

    “In het nieuwe seizoen laten we zien hoe octopussen worden gevangen. Dat gebeurt voornamelijk in Mauritanië en de Westelijke Sahara door met honderden kleine bootjes op zee te gaan en met touwtjes blikken naar beneden te laten zinken. Octopussen vinden het fijn om in een holletje te kruipen, dus die kruipen allemaal in de blikken. Toen ik de beelden voor het eerst zag, dacht ik echt: wauw.”

     

    Wat komt er in het nieuwe seizoen nog meer aan bod?

    “In de eerste aflevering gaan we kalvermelk onderzoeken. Dat is een nieuwe melksoort waarbij een kalfje na de geboorte drie maanden bij de moeder mag blijven. Dan ga je denken: maar hoe werkt dat dan in de gewone melkveehouderij? En: wat is dan beter? Dat de koe langer bij de moeder blijft of moet je toch denken vanuit economie en rendement?”

     

    Kun je na het maken van zo’n uitzending nog wel genieten van een glaasje melk?

    “Ja hoor, wij zeggen ook nooit tegen mensen dat ze iets niet moeten eten of drinken. Het gaat ons meer om een gekkigheid waar je nooit bij stilstaat. Bij alles wat ik in mijn handen krijg, probeer ik te bedenken: wat zit hierachter dat ik en andere mensen vermoedelijk nog niet weten? Dat drijft mij meer dan misstanden.”

     

    Vaak komt er wel iets naar boven drijven dat niet helemaal klopt, toch?

    “Dat gaat meestal over hoe een product aan mensen wordt verkocht, die verhalen zijn vaak mooier dan de werkelijkheid. In het nieuwe seizoen zit een aflevering over Ibérico ham, wat luxe en duur klinkt, maar niet altijd zo exclusief blijkt te zijn. Daar zit een soort frictie, wat niet wil zeggen dat er iets mis is met het product of dat je het niet kunt eten.”

     

    Welke producten komen jouw huis inmiddels niet meer in?

    “Ik heb weinig pakjes, zakjes en potjes in huis, ook omdat ik het lekkerder vind als ik het zelf maak. Met vlees ben ik spaarzaam, maar dat was ik ook al toen ik dit werk nog niet deed. Ik ben me wel bewuster geworden van de seizoenen, dus ik zal in de winter niet snel blauwe bessen uit Chili kopen.”

     

    Zijn de interessante spullen om te onderzoeken nooit eens op?

    “Daar was ik weleens bang voor toen ik in 2007 met dit programma begon. Maar er is zoveel en er komen de hele tijd zoveel nieuwe producten bij. We kijken ook niet alleen naar voedsel, er komen ook andere consumentengoederen voorbij: dit seizoen leer, glitterspeelgoed en veldboeketjes, om maar wat te noemen.”

     

    Wat kijk je zelf op tv?

    “Ik ontwikkel ook andere programma’s, dus ik probeer alles een keer te zien. Dat is meer vanuit een soort beroepsdeformatie, om te weten wat er allemaal is. Ter ontspanning kijk ik veel documentaires, zoals Onze Man in Taliban, of series. Ik ben nu bezig met Mare of Easttown, hiervoor heb ik The White Lotus gekeken.”

  1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

    The Hitman's Bodyguard
    RTL 7 om 20:25 uur
    Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

    TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

    Harry Potter and the Goblet of Fire
    Paramount Network om 20:30 uur
    In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

    Interview

    • *

      Paul de Leeuw

      Niet Klein Te Krijgen

      Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
      Reacties0 reactie(s)