Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Interviews

  Samantha Steenwijk

  De Hollandse nieuwe

  Jeroen van der Boom gaat op zoek naar dé nieuwe volkszanger van Nederland, met hulp van juryleden René Froger, Danny de Munk en Samantha Steenwijk.
  26 may
  Samantha Steenwijk

  Nóg een talentenjacht?

  “Talentenjachten zijn nog steeds een grote kweekvijver voor artiesten. Je moet het zien als een grote leerschool waarbij alles wordt gefilmd. Bovendien gaan we dit keer op zoek naar een nieuwe volkszanger, dat is anders dan bij de andere talentenshows.”

   

  Wat maakt deze talentenjacht nog méér anders?

  “Dat we bij de mensen thuiskomen. De kandidaten doen auditie in hun eigen omgeving, woonkamer of tuin. Het is zo leuk, want we komen daar en iedereen is helemaal uitgedost. Ook als we op maandag om 11.00 uur aankomen. Altijd zijn er hapjes en drankjes. Jeroen is er eerder dan wij, dus die kent de verhalen van de kandidaten. Doordat het bij iemand thuis is, kijk je als jurylid niet blanco naar een deelnemer.”

   

  Is het niet raar dat je als jurylid al die voorinfo hebt?

  “Ik vind het juist mooi om die verhalen te horen. Zo is er een kandidaat die een aandoening heeft waardoor hij geen daglicht kan verdragen. Die man kan nooit naar buiten. Nooit met z’n kinderen buitenspelen of met ze naar voetbal. Hij zingt een lied over dat zijn zoon opgroeit en hij hem wil beschermen. Want door zijn ziekte kan deze man niet de vader zijn die hij wil zijn. Nou, ik had overal kippenvel!”

   

  Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?

  “Dat we een auditie moesten afnemen tussen de paarden, vond ik als paardenmeisje erg leuk. De mensen in kwestie hadden een manege, dus ze besloten dat het tussen de strobalen ging gebeuren. Danny, René, Jeroen en ik hebben ook zelf nog paardgereden. En vreselijk gelachen.”

   

  Talentshow zijn vaak een en al glitter en glamour. Deze variant klinkt eerder kneuterig?

  “Dat is de kracht van het programma! We komen vooral in volkswijken. Soms passen we niet eens binnen met de hele cameraploeg. Dan staat de geluidsman op het balkon en de producer op de gang.”

   

  Wanneer gaat iemand door naar de volgende ronde?

  “Iemand moet drie ‘ja’s’ hebben om door te gaan. Zijn er twee ‘ja’s’ en een ‘nee’, dan beland je in de twijfelzone. Als de eerste ronde klaar is, mogen wij als juryleden vanuit die twijfelzone nog mensen doorlaten naar de volgende ronde. Bij de tweede ronde krijgen de kandidaten een budget waarvan ze een feestje mogen organiseren. Bij de ene wordt dat een versierde kantine. Bij de ander zitten we in een woonwagenkamp met ingehuurde danseressen. In deze tweede ronde geven we als jury cijfers. De vier hoogst scorende komen in de finale.”

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview