Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal blijft smartcard zonder restricties langer ondersteunen

  Canal Digitaal-abonnees die via de satelliet met een losse smartcard naar tv-zenders kijken, kunnen dit voorlopig nog zonder enige restricties blijven doen.
  Jarco Kriek
  20 october 2021
  comments 2
  Canal Digitaal blijft smartcard zonder restricties langer ondersteunen
  Foto Getty Images

  Via een dealerbrief maakte Canal Digitaal aan de eigen dealers in april bekend dat het in het eerste deel van 2022 een oudere en onveilige coderingsnorm (CAK Mediaguard) zou gaan uitzetten. Hierdoor zou de losse smartcard vanaf dat moment alleen nog bruikbaar zijn in combinatie met de witte 3.5 CI+ module van Canal Digitaal. Gebruik in de interne kaartlezer van bijvoorbeeld ontvangers van het merk SAB of in Linux Enigma2-ontvangers via emulatie is vanaf het uitschakelen van deze coderingsnorm dan ook niet meer mogelijk. Canal Digitaal heeft dergelijke satellietontvangers met een kaartlezer die functioneert op basis van emulatie nooit gecertificeerd.

   

  Uitstel

  Gebruikers van de losse smartcard hoeven echter niet te vrezen dat restricties bij gebruik van de kaart op korte termijn worden doorgevoerd. Canal+ Luxembourg (M7 Group) laat aan Totaal TV weten dat het waarschijnlijk is dat afgestapt wordt van oude coderingen, maar wanneer dit gebeurt, is op dit moment nog onduidelijk. Momenteel staat deze wijziging nog niet op de planning. Het is ook niet zeker dat dit in 2022 gaat gebeuren.

   

  Losse smartcard

  De losse smartcard komt echter niet terug in de webshop van het bedrijf. Canal Digitaal kiest er namelijk voor een CAM-module (CI+ module) en smartcard in één te leveren. Dit liet Canal+ Luxembourg eerder deze week aan Totaal TV weten. Dit blijft ook het geval na invoering van Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarin ook regels voor providers aanwezig zijn die tv-diensten via DVB-uitzendnormen leveren.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+smartcardcoderingsatelliet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Christmas Ever After

  Christmas Ever After
  om 04:37 uur
  Vlak voor de deadline van haar vierde boek krijgt schrijfster Izzi last van een writer's block. Ze vertrekt naar een resort.

  TV-TIP Billy buys Brooklyn

  Billy buys Brooklyn
  om 04:37 uur
  Handelaar Billy Leroy moest zijn antiekzaak in Manhattan sluiten en de extravagante verkoper begint opnieuw in Brooklyn.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)