Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Disney komt met goedkoper abonnement Disney+’

  Diverse Amerikaanse media melden dat The Walt Disney Company nog voor het einde van dit jaar met een goedkopere Disney+ abonnementsvorm op de markt komt.
  Jarco Kriek
  21 may 2022
  comments 4
  ‘Disney komt met goedkoper abonnement Disney+’
  Foto Getty Images

  Het gaat hierbij om een abonnement waarbij de gekozen content wordt onderbroken door reclames. Het huidige reclamevrije abonnement van Disney+ kost in Nederland bij afname van een jaarabonnement €7,50 per maand (met jaarlijkse vooruitbetaling van €89,99) of €8,99 per maand. Het nieuwe abonnement gaat enkele euro's per maand minder kosten. Een exacte prijs is echter nog niet bekend.

   

  Reclame

  Volgens onder meer The Wall Street Journal wil The Walt Disney Company bijna zeven procent van de tijd reclame bij het nieuwe abonnement gaan aanbieden. Dit komt neer op vier minuten bij ieder uur dat streamingdienst Disney+ wordt gebruikt. Disney stelt wel voorwaarden aan bedrijven die willen adverteren. Zo moet de reclame familievriendelijk zijn. Om deze reden wordt onder meer geen reclame voor alcohol gemaakt. Daarnaast wordt reclame van concurrerende streamingdiensten geweigerd.

   

  Onduidelijk

  The Walt Disney Company wil het nieuwe Disney+ abonnement met reclame in ieder geval in Amerika nog voor het einde van dit jaar introduceren. Het is onduidelijk of deze nieuwe abonnementsvorm wereldwijd beschikbaar komt, en zo ja op welke termijn. Eerder maakte Netflix al bekend dat het werkt aan een goedkoper abonnement inclusief reclame. In Amerika komen steeds meer streamingdiensten beschikbaar die een abonnementsvorm hebben waarbij reclame wordt aangeboden. Dit is onder meer het geval bij de diensten Peacock en Paramount+ in Amerika. In Europa zijn deze twee online diensten samengevoegd in SkyShowtime. De Nederlandse marktintroductie van deze streamingdienst wordt later dit jaar of anders in 2023 verwacht.

   

  Wat biedt Disney+?

  In Disney+ komt content van diverse bedrijfsonderdelen van The Walt Disney Company bij elkaar. Het gaat onder meer om films, series en documentaires van ABC, Walt Disney, Pixar, Marvel en Star Wars.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+filmsseriesonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)