Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Gaat Videoland ten onder aan internationaal streaminggeweld?

  Meer streamingdiensten betekent een grotere onderlinge concurrentie. Zeker nu voor veel Nederlanders de grens van het aantal streamingabonnementen is bereikt.
  Jarco Kriek
  7 august 2022
  comments 2
  Gaat Videoland ten onder aan internationaal streaminggeweld?

  Nederlandse kijkers kunnen kiezen uit steeds meer streamingdiensten. Dit jaar kwamen er al twee nieuwe grote spelers bij: Viaplay en HBO Max. Later dit jaar volgt ook nog eens SkyShowtime. Andere internationale streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Prime Video zijn al langere tijd in Nederland verkrijgbaar.

   

  Grens bereikt

  Meer streamingdiensten betekent niet direct dat Nederlanders meer streamingabonnementen afsluiten. Dit blijkt uit de abonneecijfers van Videoland. Deze Nederlandse streamingdienst lijkt als eerst last te hebben van het internationale streaminggeweld. Nadat in de eerste drie maanden van dit jaar het aantal abonnees al met 13.000 daalde, groeide het abonneeverlies in het tweede kwartaal met 57.000. In de eerste helft van 2022 heeft Videoland dus 70.000 abonnees verloren en nadert de grens van een miljoen abonnees snel.

   

  Advertenties

  Het nieuwe goedkopere abonnement van vijf euro per maand met advertenties heeft er dus niet voor gezorgd dat Videoland geen klanten meer verliest. Videoland biedt veel eigen programma’s, series en documentaires die eigenaar RTL Nederland exclusief voor Videoland heeft laten maken. De internationale content van Videoland heeft een aderlating ondergaan omdat steeds meer contenteigenaren films en series exclusief voor de eigen streamingdiensten achterhouden.

  VideolandRTL NederlandfilmsseriesdocumentairesonlineOTTstreamingdienstkwartaalcijfersklantverlies

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview