Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Het is niet ondenkbaar dat Nederland volgend jaar een gratis variant krijgt van de nieuwe streamingdienst die HBO Max en discovery+ combineert.
  Jarco Kriek
  7 august 2022
  comments 0
  Komt er een gratis streamingdienst met films en series?

  Warner Bros. Discovery heeft plannen om een gratis variant een nieuwe streamingdienst op de markt te brengen. Het fusiebedrijf waarin WarnerMedia en Discovery Inc. samenkomen wil de nu nog afzonderlijke streamingdiensten HBO Max en discovery+ samenvoegen. De hieruit voortkomende nieuwe dienst gaat onder een nog onbekende naam verder.

   

  Advertenties

  Het is niet uitgesloten dat er ook een gratis variant van deze nieuwe streamingdienst beschikbaar komt. Dit liet Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav weten bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers. Gratis betekent natuurlijk wel dat de content wordt onderbroken door reclame. Ook zijn niet alle films en series via de gratis variant te bekijken. Om het complete contentaanbod te kunnen zien, moet toch echt een betaalabonnement gekocht worden. Of bij de betaalabonnementen eveneens een goedkopere variant met advertenties verkrijgbaar is, kan op dit moment nog niet gezegd worden.

   

  Concurrentie

  Nu de kijker uit steeds meer streamingdiensten kan kiezen, wordt de onderlinge concurrentiestrijd groter. Zeker nu de grens van het aantal streamingabonnementen voor velen bereikt lijkt te zijn, denken eigenaren van deze online diensten na over nieuwe verdienmodellen. Abonnementen met advertenties of in dit geval een gratis abonnement met advertenties gaan hierdoor meer voorkomen. Onlangs kondigde Netflix aan met een goedkoper advertentie-abonnement te komen. Ook Disney heeft laten doorschemeren na te denken over een Disney+ abonnement met advertenties.

  Warner Bros. DiscoveryDiscovery Inc.HBO Maxdiscovery+onlineOTTstreamingdienstgratisreclameabonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP How to Hire a Hitman

  How to Hire a Hitman
  NPO 3 om 21:07 uur
  Op het darkweb kunnen opdrachtgevers schijnbaar huurmoordenaars vinden. Hoe bang moet je zijn als jouw naam genoemd wordt? Uit gehackte berichten blijkt dat honderden mensen over de hele wereld online een moord hebben besteld. Journaliste Yinka Bokinni verdiept zich in verschillende zaken.

  TV-TIP Rampvlucht

  Rampvlucht
  NPO 1 om 21:25 uur
  In de Bijlmer komt Asha steeds meer zieke huisdieren tegen. Vincent denkt dat de Nederlandse regering en luchtvaartwereld belangrijke details achterhouden. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek: Volkskrant-journalist Pierre Heijboer onderzoekt verhalen over "mannen in witte pakken" die op de rampplek gezien zouden zijn. Intussen doet ook Asha een schokkende ontdekking.

  Interview