Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    KPN voert druk Ziggo op: FOX Sports in basispakket

    KPN komt voor het begin van de nieuwe voetbalcompetitie met een onverwachte en opmerkelijke stap. Het telecombedrijf voert namelijk belangrijke wijzigingen met betrekking tot betaalzender FOX Sports door.
    Jarco Kriek
    23 juli 2019
    comments 16
    KPN voert druk Ziggo op: FOX Sports in basispakket
    Foto ANP

    De nieuwe ontwikkeling lijkt een gevolg van de onlangs met FOX Benelux gevoerde onderhandelingen over een nieuwe distributieovereenkomst. Officieel viel de doorgifte van FOX Sports buiten deze onderhandelingen omdat hiervoor een separate overeenkomst van toepassing is. Maar de huidige ontwikkeling is gunstig voor FOX Benelux, waarvan FOX Sports ook een bedrijfsonderdeel is.

     

    FOX Sports 1

    KPN gaat namelijk het hoofdkanaal FOX Sports 1 aan alle klanten leveren die een abonnement voor Interactieve TV kopen. Op dit hoofdkanaal zijn de belangrijkste wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie en KNVB Beker live te zien. Ook wedstrijden van Nederlandse clubs in de Europese voetbalcompetitie Europa League worden live op dit kanaal uitgezonden. Dit geheel wordt aangevuld met live wedstrijden uit de Keukenkampioen Divisie, studioprogramma’s van FOX Sports, documentaires en voetbalgerelateerde programma’s zoals In de auto met Andy. KPN volgt met het aanbieden van FOX Sports een belangrijke concurrent. T-Mobile biedt namelijk al enkele jaren FOX Sports 1 in het basispakket aan. Dit doet onder meer Canal Digitaal ook. De wijziging geldt ook voor de KPN-dochtermerken XS4All en Telfort. FOX Sports 1 komt bij KPN en dochtermerken op voorkeuzekanaal 14 in de zenderlijst.

     

    FOX Sports Eredivisie

    Door het aanbieden van FOX Sports 1 in het basispakket wijzigt bij KPN de abonnementsstructuur van betaalzender FOX Sports. Het FOX Sports Eredivisie-abonnement dat €9,99 per maand kost, gaat verdwijnen. Hiervoor komt het FOX Sports Compleet-abonnement in de plaats. In dit abonnement zijn de overige zenders FOX Sports 2, FOX Sports 3, FOX Sports 4, FOX Sports 5 en FOX Sports 6 geplaatst. Dit abonnement krijgt de prijsstelling van €12,99 per maand. Tevens wordt bij dit abonnement de online dienst FOX Sports GO geleverd. De nieuwe prijs van dit FOX Sports-abonnement wordt vanaf 5 september aan klanten doorberekend. Voor voetballiefhebbers die alleen de Eredivisie volledig willen volgen, betekent deze ontwikkeling een prijsverhoging van drie euro per maand. Voor hen is dit abonnement binnen een jaar tijd €5,50 per maand duurder geworden. KPN-klanten die vaste en mobiele abonnementen bij KPN kopen en hierdoor een KPN Compleet-abonnement bij het telecombedrijf afnemen, kunnen dit FOX Sports Compleet-abonnement als gratis optie bij het Interactieve TV-abonnement kiezen. De nieuwe ontwikkeling is voor deze klantengroep dus ook gunstig omdat nu ook naar internationale voetbalwedstrijden en sportcompetities gekeken kan worden.

    KPNInteractieve TVXS4AllTelfortFOX SportsbasispakketvoetbalEredivisieabonnementglasvezelkoperdraadDSLZiggoVodafoneZiggoT-MobileCanal DigitaalFOX Sports 1concurrentiestrijdprijsverhoging

    Reacties

  1. TV-TIP Louis Theroux Interviews…

    Louis Theroux Interviews…
    NPO 3 om 21:54 uur
    Voor de een is Chelsea Manning een heldin, en voor de ander een landverraadster van het ergste soort. De inlichtingenofficier gooide in 2010 750.000 gevoelige militaire documenten op straat, onder meer over misstanden tijdens de oorlogen in Afghanistan en Irak. Manning werd veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf, totdat president Obama de klokkenluidster in 2017 strafvermindering gaf. Louis Theroux vraagt Chelsea waarom ze de militaire geheimen deelde.

    TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview