Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo verbetert beeldkwaliteit Mediabox Next

    Ziggo heeft een nieuwe update voor 4K Mediabox Next uitgebracht. De nieuwe update wordt vanaf vandaag gefaseerd automatisch in de bruikleendecoder geplaatst.
    Jarco Kriek
    13 november 2019
    comments 8
    Ziggo Mediabox Next

    De nieuwe firmware heeft versienummer 4.19AV. Ziggo heeft in de nieuwe firmware vooral verbeteringen in het videodeel van de decoder doorgevoerd. Het kabelbedrijf heeft klachten van gebruikers van Mediabox Next serieus genomen. De beeldkwaliteit is verbeterd omdat een ingeschakelde scherpte-filter is uitgezet. Dit zorgt ervoor dat het beeld scherper en natuurlijker overkomt. Ziggo is 13 november begonnen met het gefaseerd versturen en installeren van de nieuwe firmware naar Mediabox Next bruikleendecoders. Uiteindelijk moeten alle meer dan 300.000 decoders uiterlijk voor zaterdag met de nieuwe firmware voorzien zijn.

     

    Scherper beeld Mediabox Next

    Ziggo laat aan klanten over de nieuwe update weten: 'Je wilt natuurlijk een zo scherp mogelijk beeld van je mediabox. Op dit moment voelt die soms alleen iets té sterk aangezet. Ja, dat kan ook. Daarom hebben we deze update het scherpte-filter uitgezet. Daardoor verbetert de beeldkwaliteit en worden contouren nu verfijnder weergegeven.' Verder roept het kabelbedrijf gebruikers op om ervaringen met de nieuwe firmware met elkaar te delen om zo de beeldprestaties van de bruikleendecoder te verbeteren. Gebruikers van Mediabox Next die last hadden van het scherpteprobleem en de beeldinstellingen van de televisie handmatig hebben aangepast dienen wel rekening te houden dat deze beeldinstellingen na installatie van de nieuwe firmware weer aangepast dienen te worden.

    ZiggoVodafoneZiggoMediabox Nextbeeldkwaliteit4KUltra HDUHDfirmwareupdate

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview