Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Een aantal Ziggo-klanten klaagt dat sinds korte tijd hun decoder niet meer functioneert waardoor niet meer naar het ongecodeerde tv-aanbod gekeken kan worden.
  Jarco Kriek
  19 october 2021
  comments 11
  Ziggo zet oude decoder buitenspel

  Op het gebruikersforum van Ziggo laten diverse klanten weten dat van de ene op de andere dag hun Samsung DCB H380R-decoder geen beeld op de ongecodeerde door Ziggo gedistribueerde tv-zenders meer geeft. De Samsung DCB H380R is een oudere kabeldecoder die door de consument zelf gekocht diende te worden. Het apparaat is twaalf jaar geleden in oktober 2009 door Samsung op de markt gebracht. Het gaat om een zogenaamde eerste generatie DVB-C decoder die niet meer voldoet aan de huidige uitzendstandaarden. Een levensduur van twaalf jaar is voor elektronische apparaten daarnaast lang.

   

  Meer decoders

  Ondanks dat Ziggo de meeste ongecodeerde tv-zenders in MPEG2 doorgeeft, heeft zich in de uitzendstream van de betreffende zenders iets dusdanig gewijzigd dat de Samsung DCB H380R niet altijd meer beeld op aangesloten televisies kan weergeven omdat de decoder regelmatig opnieuw opstart. In de komende maanden worden nog meer oudere decoders buitenspel gezet. Het kabelbedrijf is voornemens om ongecodeerd uitgezonden zenders gefaseerd van MPEG2 naar MPEG4 op te waarderen. MPEG4 is een meer efficiëntere compressietechniek waardoor zenders met gebruik van minder bandbreedte in dezelfde kwaliteit aan klanten geleverd kan worden. De bandbreedte die hierdoor vrijkomt, kan Ziggo gebruiken om het HD-zenderaanbod uit te breiden.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiebandbreedteongecodeerdFTCMPEG2MPEG4

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Freeks wilde wereld

  Freeks wilde wereld
  NPO 3 om 18:11 uur
  Freek Vonk reist naar Nepal om de Bengaalse tijger in het echt te zien. Dit indrukwekkende dier is met uitsterven bedreigd.

  TV-TIP Christmas in Evergreen

  Christmas in Evergreen
  RTL 8 om 20:28 uur
  Allie is dierenarts in Evergreen. Ze ontmoet weduwnaar Ryan en zijn dochtertje Zoe, die vast zitten vanwege een sneeuwstorm.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)