Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal CI+ modules zijn op dit moment schaars

  Het is op dit moment in Nederland vrijwel onmogelijk om een toekomstbestendige CI+ module CAM 701 van Canal Digitaal te kopen.
  Jarco Kriek
  14 may 2021
  comments 0
  Canal Digitaal CI+ modules zijn op dit moment schaars

  De vraag naar de CAM 701 module van Canal Digitaal is veel groter nu ongeveer twaalfduizend klanten van het failliete verklaarde Joyne in de komende weken naar Canal Digitaal dienen over te stappen om via de satelliet naar Nederlandse zenders te kunnen kijken en luisteren. CAM 701 is een CI+ module die functioneert met de door Canal Digitaal gebruikte Viaccess codering en heeft een geïntegreerde smartcard.

   

  Uitverkocht

  Navraag bij enkele satellietspeciaalzaken door Totaal TV laat een beeld zien dat de CAM 701 module op dit moment schaars is. Veel bedrijven geven aan dat de module niet op voorraad is en dat er een wachtlijst is van satellietkijkers die de modules voor 1 juni willen kopen. Deze datum is belangrijk omdat Canal+ Luxembourg uiterlijk tot en met 31 mei de distributie van Joyne op de Eutelsat 9B-satelliet voortzet. Alleen als de noodzaak op de zakelijke markt er is, kan het uitschakelen van het Nederlandse zenderaanbod op Eutelsat 9B nog enige dagen uitgesteld worden.

   

  Nieuwe voorraad

  Satellietspeciaalzaken hopen volgende week weer mondjesmaat nieuwe voorraad van de CAM 701 geleverd te krijgen. Omdat in de hele wereld de vraag naar chips en halfgeleiders groot is, kan de levering van onder meer tv-decoders en CI+ modules vertraging oplopen. Eén van de grotere satellietspeciaalzaken van Nederland is Cardwriter. Dit bedrijf had kortgeleden nog een voorraad van vijfhonderd CAM 701 modules en laat nu via de eigen webshop weten dat het artikel uitverkocht is. Cardwriter verwacht vanaf 17 mei een nieuwe voorraad geleverd te krijgen.

   

  Smartcard

  Het is onduidelijk of Canal Digitaal aan de grote vraag naar CAM 701 modules voor 1 juni kan voldoen. Joyne-klanten die voorheen een abonnement bij Canal Digitaal hadden en de oude smartcard nog hebben, kunnen deze smartcard laten heractiveren. Zo kunnen zij in ieder geval na 1 juni via Canal Digitaal naar Nederlandse satelliettelevisie kijken. Op langere termijn dient dan alsnog een wijziging doorgevoerd te worden omdat Canal Digitaal in het tweede deel van 2022 het gebruik van de smartcard aan banden wil leggen.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Joynesatelliet

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Star Trek Into Darkness

  Star Trek Into Darkness
  RTL 7 om 20:29 uur
  Benedict Cumberbatch deed zijn stinkende best om zijn rol geheim te houden, maar de fans wisten heel goed wie hij speelde.

  TV-TIP Marble mania

  Marble mania
  SBS6 om 20:30 uur
  Nadat de Meilandjes en het VI-trio de knikkers lieten rollen, zijn Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann aan de beurt.

  Interview

  • *

   Daan Schuurmans

   Het verhaal van Nederland

   In deze tiendelige serie neemt Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis.
   Reacties0 reactie(s)