Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal CI+ modules zijn op dit moment schaars

  Het is op dit moment in Nederland vrijwel onmogelijk om een toekomstbestendige CI+ module CAM 701 van Canal Digitaal te kopen.
  Jarco Kriek
  14 mei 2021
  comments 0
  Canal Digitaal CI+ modules zijn op dit moment schaars

  De vraag naar de CAM 701 module van Canal Digitaal is veel groter nu ongeveer twaalfduizend klanten van het failliete verklaarde Joyne in de komende weken naar Canal Digitaal dienen over te stappen om via de satelliet naar Nederlandse zenders te kunnen kijken en luisteren. CAM 701 is een CI+ module die functioneert met de door Canal Digitaal gebruikte Viaccess codering en heeft een geïntegreerde smartcard.

   

  Uitverkocht

  Navraag bij enkele satellietspeciaalzaken door Totaal TV laat een beeld zien dat de CAM 701 module op dit moment schaars is. Veel bedrijven geven aan dat de module niet op voorraad is en dat er een wachtlijst is van satellietkijkers die de modules voor 1 juni willen kopen. Deze datum is belangrijk omdat Canal+ Luxembourg uiterlijk tot en met 31 mei de distributie van Joyne op de Eutelsat 9B-satelliet voortzet. Alleen als de noodzaak op de zakelijke markt er is, kan het uitschakelen van het Nederlandse zenderaanbod op Eutelsat 9B nog enige dagen uitgesteld worden.

   

  Nieuwe voorraad

  Satellietspeciaalzaken hopen volgende week weer mondjesmaat nieuwe voorraad van de CAM 701 geleverd te krijgen. Omdat in de hele wereld de vraag naar chips en halfgeleiders groot is, kan de levering van onder meer tv-decoders en CI+ modules vertraging oplopen. Eén van de grotere satellietspeciaalzaken van Nederland is Cardwriter. Dit bedrijf had kortgeleden nog een voorraad van vijfhonderd CAM 701 modules en laat nu via de eigen webshop weten dat het artikel uitverkocht is. Cardwriter verwacht vanaf 17 mei een nieuwe voorraad geleverd te krijgen.

   

  Smartcard

  Het is onduidelijk of Canal Digitaal aan de grote vraag naar CAM 701 modules voor 1 juni kan voldoen. Joyne-klanten die voorheen een abonnement bij Canal Digitaal hadden en de oude smartcard nog hebben, kunnen deze smartcard laten heractiveren. Zo kunnen zij in ieder geval na 1 juni via Canal Digitaal naar Nederlandse satelliettelevisie kijken. Op langere termijn dient dan alsnog een wijziging doorgevoerd te worden omdat Canal Digitaal in het tweede deel van 2022 het gebruik van de smartcard aan banden wil leggen.

  Canal DigitaalCanal+ LuxembourgM7 GroupCanal+Joynesatelliet

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)