Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    CanalDigitaal stapt over op CI+ module

    M7 Group S.A heeft voor haar tv-aanbieders in de Benelux de overstap gemaakt naar een nieuwe CI-module voor gebruik in televisietoestellen met ingebouwde HD-satelliettuner.
    Jarco Kriek
    16 maart 2013
    comments 1
    CanalDigitaal stapt over op CI+ module

    M7 Group S.A heeft voor haar tv-aanbieders in de Benelux de overstap gemaakt naar een nieuwe CI-module voor gebruik in televisietoestellen met ingebouwde HD-satelliettuner.

    In Nederland brengt M7 Group S.A onder de merknaam CanalDigitaal televisie op de markt, in België gaat het om de tv-aanbieders TV Vlaanderen en TéléSAT. Steeds meer nieuwere televisietoestellen hebben naast een ingebouwde kabel/Digitenne tuner ook een satelliettuner aan boord. Het voordeel hiervan is dat men geen externe decoder voor de ontvangst van digitale tv hoeft te gebruiken. Ook is bediening met één afstandsbediening mogelijk.

    Nieuwe module geschikt voor CI+

    Kudelski gaat de nieuwe SmarDTV SmarCam-3.5 CI-module aan M7 Group S.A leveren. Opvallend is dat de nieuwe module ook geschikt voor de nieuwe CI+ technologie is. De nieuwe module wordt voorzien van de nieuwste generatie van het Nagra-coderingssysteem van Kudelski. Dat de nieuwe module CI+ ondersteunt, wil niet zeggen dat bij CanalDigitaal in de directe toekomst beperkingen bij het kijken en opnemen van tv-zenders en tv-programma’s ingevoerd worden. Met CI+ kunnen aanbieders – in samenspraak met contentleveranciers – beperkingen invoeren zoals het niet vooruit spoelen van opgenomen programma’s en opslagbeperkingen bij opgenomen tv-programma’s.

    Andere modules buitenspel

    Bij kabelbedrijven worden al langere tijd de CI+ module gebruikt om direct via het televisietoestel met ingebouwde digitale kabeltuner naar digitale tv te kunnen kijken. Ziggo – de grootste tv-aanbieder van Nederland – schakelde enige tijd geleden zelfs een niet gecertificeerde CI-module uit om bezitters van dit soort televisietoestellen naar de door haar ondersteunde CI+ modules te laten overstappen. Of CanalDigitaal op langere termijn het voorbeeld van Ziggo gaat volgen, is niet bekend.

    CanalDigitaalTV VlaanderenTéléSATM7 Group S.ACICI+moduleNagraKudelskiSmarDTVsatellietAstra1Astra3SESSES BeneluxZiggokabel

    Reacties

  1. TV-TIP Death in Paradise

    Death in Paradise
    BBC First om 17:25 uur
    Een wetenschapper wordt dood gevonden naast een actieve vulkaan, en een politieonderzoek lijkt niet eens nodig. Rechercheur Humphrey Goodman vertrouwt het toch niet helemaal en doet een vreemde ­ontdekking. In het zesde seizoen krijgt Humphrey hulp van een nieuwe collega: Jack Mooney. Vaste kijkers weten dat we hém in de toekomst nog wel eens terugzien. In Groot-Brittanië is Death in Paradise al aan de veertiende reeks toe: die verschijnt begin 2025.

    TV-TIP Bestemming X

    Bestemming X
    RTL 4 om 20:00 uur
    De negen overgebleven avonturiers vervolgen hun tocht naar bestemming X, zonder exact te weten waar ze zijn. Onderweg krijgen ze opdrachten vol hints, misleidingen en verborgen aanwijzingen. Danique, Julia en Dirk winnen als eerste een privilege waarmee ze exclusieve informatie verkrijgen.

    Interview