Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta stoomt zich klaar voor 4K en Ultra HD

  Ook op gebied van beeldkwaliteit wil Delta zich meten met de twee grootste providers van Nederland, Ziggo en KPN.
  Jarco Kriek
  22 april 2023
  comments 3
  Delta stoomt zich klaar voor 4K en Ultra HD
  Foto Getty Images

  Delta heeft een demokanaal toegevoegd aan het zenderaanbod van Interactieve TV. Dit kanaal is te vinden op voorkeuzepositie 701. De provider geeft aan dit demokanaal voor meerdere doeleinden te willen gebruiken: het aanbieden van zenders met hogere bandbreedte – en dus een beter beeld – en het gebruik van andere videocodecs, zoals HEVC (H.265). Dit kan zorgen voor verbeteringen en efficiëntie in beeldkwaliteit.

   

  Concurrentie

  Delta heeft op dit moment een achterstand op de grootste concurrenten Ziggo en KPN. Zo kon de provider eind vorig jaar het kanaal NPO 1 UHD tijdens het WK voetbal in Qatar niet doorgeven omdat het platform hiervoor nog niet technisch was ingericht. Ook wordt het kanaal ESPN UHD – dat elke speelronde minimaal twee wedstrijden in een betere beeldkwaliteit toont – door Delta niet aangeboden aan klanten met een ESPN Compleet-abonnement. Ook volwaardige 4K-content is niet te vinden in het aanbod van Delta.

   

  Aanvoersignaal

  KPN is onlangs begonnen met de onbewerkte doorgifte van het aanvoersignaal van de tien belangrijkste Nederlandse zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network. Door de hogere bandbreedte van 14,2 Mb/s is het beeld beter omdat de streams onbewerkt worden aangeboden is ook de vertraging van het signaal minder. Delta kan het demokanaal ook inzetten om op dit onderdeel te testen.

  DeltaDelta FibertvtelevisieInteractieve TV4KUltra HDUHD

  Reacties