Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ESPN volgt Viaplay met exclusief live sport streaming: deel wedstrijden alleen online

  ESPN gaat vanaf dit weekend een deel van de live wedstrijden online aanbieden via het ESPN Watch-platform. Het volgt Viaplay dus met live sport streaming.
  Jarco Kriek
  6 februari 2024
  comments 0
  ESPN volgt Viaplay met exclusief live sport streaming: deel wedstrijden alleen online
  Foto Getty Images

  Door een nieuwe overeenkomst blijft het Nederlandse betaald voetbal tot media 2030 bij ESPN te zien. Onderdeel van de nieuwe overeenkomst is het live uitzenden van alle wedstrijden van de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. Vanaf dit weekend wordt hierdoor het aantal live uitgezonden wedstrijden bij ESPN groter. Van het vrouwenvoetbal worden alle wedstrijden vanaf dit weekend live uitgezonden. ESPN gaat tot het einde van de lopende competitie zoveel mogelijk wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie live uitzenden. Alle wedstrijden van deze voetbalcompetitie uitzenden is dit seizoen niet haalbaar vanwege onder meer planning van speelronden, speeldata en aanvangstijden van wedstrijden.

   

  Niet lineair

  De uitbreiding van het aantal live wedstrijden zorgt ervoor dat een deel van de wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie niet via een van de vier lineaire kanalen bij providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta uitgezonden kan worden. Deze worden door ESPN alleen online via het eigen streamingplatform ESPN Watch aangeboden.

   

  Problemen

  ESPN volgt dus deels Viaplay met de wekelijkse live sport streaming. Problemen zoals in de beginperiode bij Viaplay worden echter niet verwacht. ESPN gaat online wedstrijden aanbieden die voor de meeste abonnees minder aantrekkelijk zijn dan de Eredivisie. Het aantal streamstarts is hierdoor lager dan bij Viaplay bij Formule 1, darts en de voetbalcompetities Premier League en Bundesliga. Het is onduidelijk of ESPN met providers in overleg gaat om het aantal lineaire kanalen door de groei van het live voetbalaanbod uit te breiden.

  ESPNESPN watchOTTonlinestreamingdienstvoetbal

  Reacties

 1. TV-TIP Papillon

  Papillon
  RTL 7 om 22:00 uur
  Henri Charrière (Charlie Hunnam) kraakt kluizen, maar hij zou nooit iemand vermoorden. Toch belandt hij na een onterechte veroordeling voor een moord die hij niet heeft gepleegd op gevangeniseiland Duivelseiland. Hij sluit een deal met medegevangene Louis Dega (Rami Malek): in ruil voor bescherming van Charrière helpt Dega hem ontsnappen.

  TV-TIP De Kist

  De Kist
  NPO 2 om 23:53 uur
  De laatste gast van het seizoen is Lucille Werner en de Lingo-presentatrice, die een tijdje in de Tweede Kamer heeft gezeten voor het CDA, heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Als klein meisje werd zij vanwege haar handicap letterlijk op handen gedragen door haar vader. Het was daarom een grote schok toen hij uit het leven stapte. Dit heeft een grote indruk achtergelaten op Lucille, die zich dagelijks inzet voor mensen met een beperking.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)