Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Het kan nog in Nederland: KPN-dochter Solcon verlaagt prijs tv en internet

  In een tijd dat de ene na de andere aanbieder van tv en internet de abonnementsprijzen verhoogt, doet KPN-dochter Solcon het tegenovergestelde.
  Jarco Kriek
  22 mei 2023
  comments 0
  Het kan nog in Nederland: KPN-dochter Solcon verlaagt prijs tv en internet
  Foto Getty Images

  Ziggo en T-Mobile worden gemiddeld meer dan acht procent duurder met prijsstijgingen die tot acht euro per maand kunnen oplopen. Delta en Caiway verhoogden hun prijzen ook, al was de prijsstijging daar minder. Wat KPN gaat doen wordt vóór 1 juni bekend. Maar duidelijk is wel dat KPN-dochterbedrijf Solcon de abonnementsprijzen gaat verlagen. Daaruit kunnen we overigens niets afleiden over wat KPN gaat doen. Solcon is een volledig zelfstandig opererende dochter van het groene Telecombedrijf.

   

  Verschillen

  Solcon levert vaste diensten via de glasvezelnetwerken van KPN (KPN NetwerkNL en Glaspoort) en Delta Fiber. Op al deze netwerken gaat Solcon de prijs van zijn abonnementen met tv en internet verlagen. Op beide netwerken zijn wel andere prijsaanpassingen van toepassing.

   

  KPN

  Het basis tv-pakket wordt drie euro goedkoper en gaat tien euro per maand kosten. Veel gecombineerde abonnementen met tv en internet worden vijf euro per maand goedkoper en daarnaast wordt in enkele gevallen ook de geleverde internetsnelheid verhoogd. Er zijn ook enkele abonnementsvormen die in prijs gelijk blijven. De prijs van het gigabit internetabonnement gaat met vijftien euro per maand omlaag en kost voortaan €54,99.

   

  Delta Fiber

  Het gigabit internetabonnement op het netwerk van Delta Fiber is nieuw en voor €59,99 verkrijgbaar. Duurder dan op de KPN-netwerken dus. Maar Solcon verlaagt ook de prijzen van de meest verkochte internetabonnementen met maximaal elf euro per maand.

   

  Duurder

  De prijzen van Solcon waren wel hoger dan bij moederbedrijf KPN. De aangekondigde prijsverlaging kan dus niet worden gezien als graadmeter voor de toekomstige prijsaanpassing bij KPN. De verwachting is dat bij KPN de prijs van veel abonnementsvormen enigszins gaat stijgen maar dat de inflatiecorrectie niet volledig wordt doorberekend. Ook is het niet uitgesloten dat KPN net als bij de prijsverhoging van mobiele abonnementen in oktober 2022 een maximum stelt aan de prijsverhoging in euro's en hierdoor bij duurdere abonnementen de inflatiecorrectie nog meer afzwakt.

  SolconKPNtvtelevisieinternetinflatieinflatiecorrectieglasvezelKPN NetwerkNLGlaspoortDelta Fiberprijsverlaging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)