Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: Digitenne-abonnees mogen decoder ruilen voor CI+ module (met vaak betere ontvangst)

  Het is voor bestaande Digitenne-klanten vanaf nu mogelijk om de in bruikleen geleverde tv-decoder om te ruilen voor een CI+ insteekmodule
  Jarco Kriek
  16 mei 2022
  comments 0
  KPN: Digitenne-abonnees mogen decoder ruilen voor CI+ module (met vaak betere ontvangst)

  Voor tv-kijkers heeft het gebruik van een insteekmodule – ook bekend als CI+ module – bepaalde voordelen. Zo kan de interne tuner van de televisie gebruikt worden. Dat scheelt in het stroomverbruik, maar in de praktijk blijkt ook dat de interne tuner van veel televisies een betere ontvangst geeft. Bij een signaal van mindere kwaliteit lukt het met een insteekkaart vaker om beeld en geluid van tv- en radiozenders weer te geven dan met de Digitenne-decoder die KPN in bruikleen geeft. Tot voor kort konden alleen nieuwe klanten kiezen voor een insteekmodule, en was een omruil voor bestaande klanten nog niet mogelijk.

   

  Televisie

  Digitenne-klanten die willen kiezen voor een insteekmodule moeten wel beschikken over een televisie die voldoet aan de technische specificaties die KPN voor ethertelevisie gebruikt. Het Digitenne-signaal wordt namelijk uitgezonden in DVB-T2 in MPEG4 met compressietechniek H.265 (HEVC). Daarnaast is de insteekmodule van versie CI+ 1.4. In de praktijk betekent dit dat alleen nieuwere 4K-televisies geschikt zijn voor ontvangst van tv- en radiozenders via Digitenne. De insteekmodule kan ook gebruikt worden in een zelf aangeschafte tv-decoder. Ook deze moet dan voldoen aan bovengenoemde specificaties voor ontvangst van Digitenne.

   

  KPN

  KPN bevestigt aan Totaal TV de inruilmogelijkheid voor bestaande Digitenne-klanten. “Een storende ontvangst kan met meerdere zaken te maken hebben. Het kan inderdaad het geval zijn dat de tuner van een geschikte televisie het issue oplost, en dan kan de Digitenne-insteekmodule de oplossing bieden. Helaas is niet voor de meeste oorzaken van storing een oplossing. Klanten kunnen hun bruikleendecoder omruilen voor een insteekmodule via onze klantenservice. Het spreekt voor zich dat de klant dan moet beschikken over een televisietoestel die hiervoor geschikt is”, aldus woordvoerder Gerd de Smyter.

  KPNDigitenneCI+insteekmodulebruikleendecodertvtelevisie4K

  Reacties

 1. TV-TIP Schaatsen: World Cup Stavanger

  Schaatsen: World Cup Stavanger
  NPO 1 om 14:20 uur
  Je zou haar zo zonder helm bijkans niet herkennen, maar Marijke Groenewoud schaatst haar rondjes niet alleen maar op de achtervolging en massastart. De Hallumse reed tijdens het World Cup kwalificatietoernooi op de 1.500 meter zelfs naar het goud, nog voor topfavoriet Antoinette Rijpma-de Jong. Tijdens de aftrap van het World Cup-seizoen in het Japanse Obihiro bleef een nieuwe krachtmeting uit: de ploeg van Jillert Anema bleef thuis. In het Noorse Stavanger is Groenewoud wél weer van de partij.

  TV-TIP The Last Boy Scout

  The Last Boy Scout
  Paramount Network om 20:00 uur
  Privédetective Joe Hallenbeck (Bruce Willis) zit aan de grond. Dus komt het goed uit dat ex-footballspeler Jimmy Dix (Damon Wayans) hem inhuurt om zijn vriendin Cory (Halle Berry) te beschermen. Cory heeft belastende informatie over de eigenaar van Jimmy's oude club. Als ze vermoord wordt besluiten Joe en Jimmy haar dood te wreken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)