Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  KPN: Digitenne-abonnees mogen decoder ruilen voor CI+ module (met vaak betere ontvangst)

  Het is voor bestaande Digitenne-klanten vanaf nu mogelijk om de in bruikleen geleverde tv-decoder om te ruilen voor een CI+ insteekmodule
  Jarco Kriek
  16 mei 2022
  comments 0
  KPN: Digitenne-abonnees mogen decoder ruilen voor CI+ module (met vaak betere ontvangst)

  Voor tv-kijkers heeft het gebruik van een insteekmodule – ook bekend als CI+ module – bepaalde voordelen. Zo kan de interne tuner van de televisie gebruikt worden. Dat scheelt in het stroomverbruik, maar in de praktijk blijkt ook dat de interne tuner van veel televisies een betere ontvangst geeft. Bij een signaal van mindere kwaliteit lukt het met een insteekkaart vaker om beeld en geluid van tv- en radiozenders weer te geven dan met de Digitenne-decoder die KPN in bruikleen geeft. Tot voor kort konden alleen nieuwe klanten kiezen voor een insteekmodule, en was een omruil voor bestaande klanten nog niet mogelijk.

   

  Televisie

  Digitenne-klanten die willen kiezen voor een insteekmodule moeten wel beschikken over een televisie die voldoet aan de technische specificaties die KPN voor ethertelevisie gebruikt. Het Digitenne-signaal wordt namelijk uitgezonden in DVB-T2 in MPEG4 met compressietechniek H.265 (HEVC). Daarnaast is de insteekmodule van versie CI+ 1.4. In de praktijk betekent dit dat alleen nieuwere 4K-televisies geschikt zijn voor ontvangst van tv- en radiozenders via Digitenne. De insteekmodule kan ook gebruikt worden in een zelf aangeschafte tv-decoder. Ook deze moet dan voldoen aan bovengenoemde specificaties voor ontvangst van Digitenne.

   

  KPN

  KPN bevestigt aan Totaal TV de inruilmogelijkheid voor bestaande Digitenne-klanten. “Een storende ontvangst kan met meerdere zaken te maken hebben. Het kan inderdaad het geval zijn dat de tuner van een geschikte televisie het issue oplost, en dan kan de Digitenne-insteekmodule de oplossing bieden. Helaas is niet voor de meeste oorzaken van storing een oplossing. Klanten kunnen hun bruikleendecoder omruilen voor een insteekmodule via onze klantenservice. Het spreekt voor zich dat de klant dan moet beschikken over een televisietoestel die hiervoor geschikt is”, aldus woordvoerder Gerd de Smyter.

  KPNDigitenneCI+insteekmodulebruikleendecodertvtelevisie4K

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)