KPN valt Ziggo met glasvezel in steeds meer steden aan
Ziggo levert in deze steden al supersnel internet met snelheden tot 500Mbps aan consumenten. Het nadeel van de techniek die Ziggo gebruikt, is dat deze internetsnelheid alleen voor downloaden beschikbaar is. Het uploaden, van bijvoorbeeld bestanden, gaat veel langzamer. In de meeste gevallen is de uploadsnelheid slechts een tiende deel van de downloadsnelheid. Zeker nu cloudoplossingen meer door consumenten gebruikt worden, is de hoogte van de uploadsnelheid van groter belang geworden. Bij de glasvezeltechniek die door KPN wordt gebruikt, is de download- en uploadsnelheid van de meest gekochte abonnementsvormen gelijk.
Breda
KPN wil in de komende jaren minimaal een miljoen woningen van een glasvezelaansluiting in de meterkast voorzien. KPN gaat hierdoor ook glasvezelnetwerken aanleggen in grotere steden waar Ziggo als kabelbedrijf actief is. Zo is nu begonnen met de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in Breda-Oost. Het duurt overigens even voor dit glasvezelnetwerk wordt opgeleverd. KPN denkt driekwart jaar voor de aanleg nodig te hebben.
GigaNet
VodafoneZiggo begint rond de tijd van oplevering met de gefaseerde uitrol van het nieuwe ‘netwerk van de toekomst’ van Ziggo. Verder wordt in de strijd om de abonnee ook het kabelnetwerk van Ziggo en het mobiele netwerk van Vodafone gekoppeld. Hierdoor ontstaat een hybride netwerk met veel voordelen dat door VodafoneZiggo GigaNet wordt genoemd.