Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer providers gebruiken deurverkopers: moet dit verboden worden?

  Niet alleen T-Mobile maar vrijwel alle grote internetaanbieders zetten deurverkopers in om nieuwe abonnees te werven. En vaak worden bij de verkooppoging halve waarheden gebruikt.
  Jarco Kriek
  28 juni 2023
  comments 5
  Meer providers gebruiken deurverkopers: moet dit verboden worden?
  Foto Getty Images

  Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway. Allemaal gebruiken ze deurverkoop als manier om nieuwe abonnementen aan de man te brengen. Daarbij wordt in sommige gevallen onjuiste informatie gebruikt of informatie die slechts deels waar is. Een suggestie dat het kopernetwerk van KPN binnenkort wordt uitgezet en dat hierdoor toch moeten worden overstapt naar een andere aanbieder. Of dat Ziggo ook diensten via glasvezel levert en dus gewoon de overstap naar Ziggo gemaakt kan worden zonder verlies van internetsnelheid. Het zijn slechts twee voorbeelden die deurverkopers gebruiken als onjuiste of deels juiste argumenten.

   

  Niet kopen

  In veel gevallen zetten internetaanbieders medewerkers van externe bedrijven in om aan de deur nieuwe abonnementen te verkopen. Hoe meer abonnementen worden verkocht, hoe meer inkomsten voor deze externe bedrijven. Er is dus een gezonde motivatie om meer abonnementen te verkopen, maar soms slaat dit om naar ongezonde drang. En worden zaken voorgesteld waarbij vraagtekens gezet kunnen worden. Wees dus zeker van de hele zaak voordat je aan de deur een abonnement voor diensten zoals tv en internet afsluit.

   

  Energiemarkt

  Er is een parallel te maken met de situatie op de energiemarkt. Deurverkopers die namens energiemaatschappijen diensten proberen te slijten, zijn al enige jaren gespreksstof. Ook hierbij worden soms dingen voorgesteld die in werkelijkheid geheel of deels anders zijn. Reden voor een meerderheid van de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer om harde maatregelen voor te stellen. Zo wordt het kabinet opgeroepen om verkoop van energiecontracten niet alleen aan de deur maar ook telefonisch te verbieden. De Tweede Kamer kwam in actie na een waarschuwing van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dezelfde instantie voert ook toezicht uit op de telecommarkt, en dus ook op de deurverkoop van internetaanbieders.

  Autoriteit Consument & MarktACMdeurverkoopglasvezeltvtelevisieinternetabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)