Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Meer zenders trekken stekker uit lineaire distributie

  Meer zenders zijn gestopt met lineaire verspreiding. Dit keer hebben klanten van providers als Ziggo, KPN en Odido geen last, maar satellietkijkers wel.
  Jarco Kriek
  3 januari 2024
  comments 3
  Meer zenders trekken stekker uit lineaire distributie
  Foto Getty Images

  Bij Nederlandse providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta zijn zenders als CBS Reality en BBC Entertainment uit het zenderaanbod verdwenen, of ze gaan in de nabije toekomst verdwijnen. Ook satellietkijkers, zoals klanten van Canal Digitaal, zullen merken dat een aantal zenders de afgelopen dagen met lineaire satellietdistributie is gestopt. Deze zenders waren ongecodeerd via de satelliet te ontvangen, zo meldt Kanalenlijst Hans aan Totaal TV.

   

  Buitenlandse kanalen

  De Zwitserse versies van ProSieben, Sat.1 en Kabel Eins zijn op de Astra1-satelliet niet langer meer te ontvangen. Ook het Duitse nieuwskanaal Bild HD is niet meer lineair op deze satellietpositie beschikbaar. Dit geldt ook voor de aan Red Bull gelieerde zender Servus TV. Als vervanger is wel DF1 – een oude naam van weleer – met uitzenden begonnen. De Duitstalige versie van Deutsche Welle is eveneens op diverse satellietposities gestopt.

   

  Opvallend

  Daarnaast is opvallend dat juist nu Israël in oorlog is met Hamas de satellietdistributie van het internationale nieuwskanaal i24 News grotendeels is gestopt. De distributie van alle taalversie – Engels, Frans en Arabisch – via de Hot Bird-satelliet op 13 graden oost en Astra1 op 19,2 graden oost behoren tot het verleden. 

  satellietongecodeerdFTAtvtelevisieAstra1Hotbird

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview