Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    NPO kost in 2021 iedere dag 2,23 miljoen euro

    De Nederlandse publieke omroep gaat het komend jaar iedere dag meer dan twee miljoen euro uit de pot van de belastingbetaler kosten. Hoe wordt dit berekend?
    Jarco Kriek
    20 november 2020
    comments 3
    NPO kost in 2021 iedere dag 2,23 miljoen euro
    Foto ProShots

    Het klinkt als veel geld, maar met een bedrag van 2,23 miljoen euro per dag is NPO omgerekend per inwoner een publieke omroep die relatief goedkoop genoemd kan worden. In andere Europese landen wordt per inwoner meer subsidiegeld richting de publieke omroep gestort. Uiteindelijk gaat er over het gehele jaar 2021 iets meer dan 816 miljoen euro naar de bankrekening van NPO. Dit heeft mediaminister Arie Slob laten weten.

     

    STER

    Een deel van het geld dat naar NPO wordt overgemaakt, komt via reclame-inkomsten weer terug in de staatskas. De STER-inkomsten worden namelijk niet op de rekening van NPO overgemaakt, maar in de staatskas gestort. De verwachting is dat de reclame-inkomsten via STER in 2021 rond de 165 miljoen euro bedragen.

    NPOpublieke omroeptvtelevisieradioSTERreclamereclame-inkomsten

    Reacties

  1. TV-TIP Lewis

    Lewis
    RTL 8 om 20:25 uur
    Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS 6 om 20:30 uur
    Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

    Interview

    • *

      Margreet Beetsma

      Editie NL

      Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
      Reacties0 reactie(s)