Online petitie voor behoud van XS4All is succes

De teller van Nederlanders die de petitie online hebben getekend gaat richting 30.000. Het is echter de vraag of KPN gevoelig is voor de massale steunbetuiging voor behoud van XS4All. Het telecombedrijf maakte deze week bekend dat het in 2019 en 2020 stapsgewijs de merknamen Telfort, Telfort Zakelijk, XS4All, XS4All Zakelijk en Yes Telecom onder de eigen merknaam KPN gaat onderbrengen. KPN belooft klanten van deze, op dit moment nog dochterbedrijven, dat voor hen niets gaat veranderen bij de gekochte abonnementen en geleverde diensten. Maar klanten van XS4All zijn bang dat ondanks deze toezegging de kwalitatief hoge diensten en de kwalitatief goede klantenservice verloren gaan.
Eigen internetmodem
Ook wordt gevreesd dat eigen internetmodems na het opgaan van XS4All in het merk KPN niet meer gebruikt kunnen worden. KPN levert namelijk standaard het Experia internetmodem dat verplicht gebruikt dient te worden. De overheid wil overigens toekomstig het verplicht gebruik van een door de internetaanbieder geleverde modem aan banden leggen. Maar gesprekken met internetaanbieders over dit onderwerp verlopen moeizaam. De internetaanbieders wijzen vooral op technische consequenties dat een dergelijk besluit met zich meebrengt.
Bezuiniging
Het voornemen van KPN om belangrijke dochtermerknamen zoals XS4All onder de eigen merknaam onder te brengen, lijkt vooral ingegeven vanwege voordelige financiële gevolgen na uitvoer van de operatie. KPN kondigde enkele weken geleden aan dat het bedrijf wil bezuinigen op enkele kostenposten, waaronder personeelskosten. Bij het telecombedrijf gaan hierdoor honderden banen verloren. Door bijvoorbeeld de klantenservice van diverse merknamen bij elkaar te voegen, kunnen kosten bespaard worden. De initiatiefnemers vinden echter dat KPN met XS4All de kip met de gouden eieren wil offeren. XS4All komt in diverse onderzoeken vaak als de beste aanbieder van triple play-diensten in Nederland naar voren.