Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  The Passion mét gebarentolk

  The Passion is donderdag te zien met een gebarentolk op NPO 1 Extra. Mensen die slechtziend of blind zijn, kunnen het programma met audiodescriptie volgen op NPO Radio 2.
  Gijsbert de Fokkert
  12 april 2022
  comments 0
  The Passion mét gebarentolk
  Stijn Ghijsen

  Aanstaande donderdag wordt The Passion live vanuit Doetinchem uitgezonden op NPO 1. Het programma wordt zoals gebruikelijk ondertiteld, maar krijgt ook een gebarentolk op NPO 1 extra. Hiermee kunnen mensen die doof of slechthorend zijn en de voorkeur geven aan gebarentaal het programma beter volgen. Daarnaast is de uitzending ook weer door mensen die slechtziend of blind zijn te volgen via NPO Radio 2. Daar verzorgt dj Wouter van der Goes audiodescriptie bij het programma.

   

  Extra uitleg

  Audiodescriptie maakt programma’s toegankelijk voor mensen die slechtziend of blind zijn. Een stem beschrijft tussen de dialogen door wat er in beeld is te zien. Door deze extra uitleg is het verhaal voor mensen met een visuele beperking veel beter te volgen. Wat beschreven wordt, zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepalingen en ontwikkelingen in de verhaallijn.

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview