Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meeste tv-toestellen ongeschikt voor DVB-T2 Belgisch Digitenne

    Een paar weken na de introductie van Antenne TV in België blijkt dit een goede testcase voor wat Nederland te wachten staat wanneer KPN Digitenne naar DVBT2 gaat omzetten.
    Jan-Hein Visser
    9 januari 2018
    comments 2
    Meeste tv-toestellen ongeschikt voor DVB-T2 Belgisch Digitenne
    Foto ANP

    Antenne TV is het nieuwe DVB-T pakket dat in Vlaanderen en Brussel sinds december 2017 wordt verspreid door M7 Group S.A. Het pakket is een alternatief voor of aanvulling op het satellietaanbod van TV Vlaanderen en wordt in de DVB-T2 HEVC norm uitgezonden. Maar in verreweg de meeste gevallen is ontvangst met een CI+ module direct in het tv-toestel zelf niet mogelijk. De reden is het ontbreken van de juiste tuner. In vrij recente toestellen van merken als LG, Philips, Salora en Finlux is - zeker in de kleinere schermen - niet de juiste tuner verwerkt. Een keurmerk, zoals in Duitsland het groene DVB-T2 (HD) logo, bestaat niet en verkopers bij de grotere elektronicaketens hebben meestal geen idee wat DVB-T2 precies is.

     

    Nieuwste DVB-T2 techniek bij M7 Group

    M7 Group heeft in België gekozen voor de nieuwste bandbreedtebesparende versie met de HEVC codec, soms ook omschreven als DVBT2-HD, net zoals recent in Duitsland is gebeurd. Wanneer KPN dit ook gaat hanteren zijn in vrijwel alle gevalle nieuwe decoders nodig omdat interne tuners in tv-toestellen dan niet meer werken. Ook Antenne TV biedt klanten voordelig een geschikte losse decoder. De publieke omroepen VRT en RTBF zenden in België voorlopig nog wel in de oude DVB-T norm uit en ook voor Nederland is nog geen datum bekend waarop de publieke omroep en KPN gaan overschakelen naar een opvolger van het huidige Digitenne.

    DigitenneKPNAntenne TVM7 Group S.A.TV VlaanderenDVB-T2DVB-T

    Reacties