Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo

    Ziggo-abonnees die Mediabox XL hebben omgeruild voor Mediabox Next of Next Mini kunnen dit apparaat gewoon naar Ziggo retourneren.
    Jarco Kriek
    24 augustus 2022
    comments 2
    ‘Verouderde’ Mediabox XL mag ook retour naar Ziggo
    Foto Getty Images

    Ziggo biedt abonnees de mogelijkheid om de energieslurpende Mediabox XL om te ruilen voor de nieuwe decodergeneratie Mediabox Next en Next Mini. Als het gaat om een omruil vanwege technische reden of het opwaarderen van het abonnement gebeurt dit zonder extra kosten. In alle andere gevallen berekent Ziggo eenmalig €19,95 als distributievergoeding. Bij het TV Start/TV Standaard abonnement wordt de Next Mini geleverd. Bij alle overige abonnementen de Mediabox Next. In alle gevallen moet de abonnee wel een abonnement afsluiten waarbij de diensten tv en internet worden gecombineerd.

     

    Milieustraat

    Bij het omruilen van Mediabox XL geeft Ziggo via de eigen website en de klantenservice aan dat deze bruikleendecoder niet meer naar het kabelbedrijf teruggestuurd hoeft te worden. Abonnees wordt aangeraden de decoder zelf naar de milieustraat te brengen. Dit zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij een aantal mensen die het milieu hoog in het vaandel hebben. Zij zijn bang dat het apparaat bijvoorbeeld gewoon bij het vuilnis wordt gegooid. Ook zijn er op Marktplaats plots meer advertenties te zien waarin de Mediabox XL wordt aangeboden. Bij aanschaf heeft de koper overigens niets aan het apparaat: Ziggo schakelt een Mediabox XL die is omgeruild namelijk op afstand uit.

     

    Retour

    VodafoneZiggo-woordvoerster Tabitha Laurey laat op vragen van Totaal TV weten dat abonnees hun Mediabox XL altijd terug kunnen sturen naar Ziggo. “Er kan sprake zijn van verouderde apparatuur die wij niet meer inzetten. Dan hebben klanten twee opties. Ze kunnen het apparaat zelf inleveren bij de milieustraat in de buurt, zodat dit goed en milieuvriendelijk kan worden verwerkt. Als alternatief kunnen klanten apparatuur altijd kosteloos retourneren. Deze apparatuur voeren wij dan op een milieuvriendelijke manier af.”

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox NextNext Mini

    Reacties

  1. TV-TIP Bad Boys

    Bad Boys
    RTL 7 om 20:25 uur
    Familieman Marcus Burnett (Martin Lawrence) en rokkenjager Mike Lowry (Will Smith) werken allebei bij de politie van Miami. Als er een lading drugs met een waarde van een slordige 100 miljoen dollar uit het politiebureau verdwijnt, hebben tegenpolen Marcus en Mike 72 uur de tijd om het gestolen bewijsmateriaal terug te vinden.

    TV-TIP De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt

    De Jeugdkliniek: Als Niets Meer Werkt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Nederland kent veel instanties die kwetsbare jongeren proberen te helpen: soms zitten ze in zó’n rotsituatie dat zelfs de experts het niet meer weten. Ewout Genemans keert terug naar de Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek. Hier wordt een ultieme poging gedaan om jongeren met zware psychische problemen of drugsverslavingen er bovenop te helpen. Ewout heeft openhartige gesprekken met de jongeren, en volgt ze op hun traject naar verbetering.

    Interview