Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Viaplay voor veel abonnees vanaf augustus fors duurder

  Na 1 augustus wordt Viaplay naar verwachting fors duurder voor tienduizenden abonnees. Dit is het geval voor kijkers die het abonnement via Ziggo of KPN hebben gekocht.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 8
  Viaplay voor veel abonnees vanaf augustus fors duurder
  Foto Getty Images

  Viaplay sloot met de providers Ziggo, KPN, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) een samenwerkingsovereenkomst. Hierdoor kunnen abonnees van deze providers een Viaplay-abonnement afsluiten dat die via het maandelijkse abonnement voor tv en/of internet wordt verrekend. Onder meer Ziggo en KPN boden abonnees de mogelijkheid om tegen een gereduceerd tarief tot 1 augustus kennis te maken met Viaplay.

   

  Meer betalen

  Hoewel niet alle providers hun abonnees dezelfde actie hebben aangeboden, komt het er in het algemeen op neer dat de prijs tot 1 augustus omgerekend op €9,99 per maand uitkomt. Na 1 augustus wordt de prijs van deze abonnees verhoogd naar de reguliere maandprijs van Viaplay, die €13,99 bedraagt. Omdat Viaplay noch de deelnemende providers geen aantallen willen bekendmaken van abonnees die via deze constructie een abonnement hebben lopen, is niet exact te zeggen hoeveel abonnees op 1 augustus met een prijsverhoging te maken krijgen. Het gaat in ieder geval om tienduizenden, mogelijk zelfs meer dan honderdduizend klanten.

   

  Stoppen abonnement

  Met meer dan 750.000 abonnees binnen vier maanden na de Nederlandse lancering is Viaplay een succes te noemen. Op 1 augustus bestaat de mogelijkheid dat een deel van de abonnees door de prijsverhoging gaat afhaken. Formule 1-liefhebbers hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om over te stappen op het goedkopere F1 TV Pro of te kiezen voor het kijken van kwalificaties en races op een buitenlandse tv-zender door gebruik van een VPN.

   

  Lineair

  Of er een uittocht van Viaplay-abonnees gaat plaatsvinden, is overigens nog maar de vraag. Het grote voordeel van een abonnement via een tv-provider is dat de Formule 1 via het lineaire tv-kanaal Viaplay Xtra bekeken kan worden. Wie rechtstreeks bij Viaplay een abonnement heeft afgesloten, krijgt geen toegang tot dit lineaire kanaal. Zeker met de aanhoudende klachten over beeldproblemen bij een – overigens klein – deel van de abonnees die online kijken, is dit lineaire kanaal een betrouwbare manier om storingsvrij naar Formule 1 te kijken.

   

  Duurder

  Bovengenoemde prijsverhoging staat overigens los van een mogelijke prijsverhoging die een groter deel van de abonnees – en mogelijk zelfs alle abonnees – in 2023 te wachten staat. Wie op dit moment een nieuw abonnement afsluit via een Apple-apparaat zoals iPad of Apple TV, betaalt de eerste zes maanden een lagere actieprijs. Viaplay meldt dat de abonnementsprijs na zes maanden wordt verhoogd naar €15,99. Dit is twee euro duurder dan het huidige reguliere tarief. Op vragen van Totaal TV over deze merkwaardige melding ontkent Viaplay een mogelijke prijsverhoging in 2023 niet. Het Zweedse bedrijf stelt dat als er een prijsaanpassing gaat plaatsvinden abonnees hier tijdig over worden ingelicht.

  ViaplayViaplay Groupabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)