Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    'Viaplay wil Nederlandse uitzendrechten verkopen'

    Viaplay heeft zijn sportuitzendrechten ter overname aangeboden aan Nederlandse marktpartijen. De streamingdienst verkeert in grote financiële problemen.
    Jarco Kriek
    24 oktober 2023
    comments 9
    'Viaplay wil Nederlandse uitzendrechten verkopen'
    Foto Getty Images

    Viaplay Group kondigde eerder vandaag aan dat de publicatie van de financiële cijfers over het derde kwartaal met ruim een maand naar 29 november is uitgesteld. Als reden geeft het Zweedse mediabedrijf dat er op dit moment gesprekken gevoerd worden over de toekomst. Viaplay Group is dringend op zoek naar geld. Daarnaast wordt met aandeelhouders, banken en geldschieters gepraat over de schuldenlast en herstructurering van het bedrijf.

     

    Uitzendrechten

    Sportmarketeer Chris Woerts zegt op BNR te weten waar Viaplay de afgelopen weken over onderhandeld heeft. De streamingdienst zou namelijk uitzendrechten te koop hebben aangeboden bij Nederlandse contentpartijen. Hierbij kan onder worden gedacht meer aan RTL en VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport). Woerts noemde Talpa Network niet. De sportmarketeer koopt voor het bedrijf van John de Mol de sportuitzendrechten in.

     

    Marktwaarde

    Benaderde contentpartijen zouden volgens Woerts wel interesse hebben in overname van de uitzendrechten, maar niet tegen de prijs via Viaplay hiervoor heeft betaald. Om direct een goede positie op de Nederlandse markt te verwerven moest Viaplay uitzendrechten van enkele belangrijke sporten tegen forse prijzen kopen. Zo werden bijvoorbeeld de uitzendrechten van Formule 1 en Premier League voetbal ver boven de marktwaarde gekocht.

    ViaplayViaplay GroupOTTonlineuitzendrechtenvoetbalFormule 1

    Reacties

  1. TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

    Voor Hetzelfde Geld
    RTL 4 om 20:30 uur
    Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

    Interview