Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer meer HD bij Ziggo

  Ziggo heeft onverwacht het HD-aanbod verder uitgebreid. Het gaat om zenders uit het TV Standaard/TV Startpakket.
  Jarco Kriek
  23 maart 2022
  comments 9
  Weer meer HD bij Ziggo
  Foto Getty Images

  Ziggo heeft in de afgelopen periode elke maand enkele zenders van SD naar HD omgezet. Sinds november gaat het inmiddels om bijna dertig. Dit was nodig omdat de achterstand met het HD-aanbod in vergelijking met concurrenten als KPN en T-Mobile steeds groter werd. Ziggo gebruikt onder meer bandbreedte vrijgekomen door het omzetten van in SD uitgezonden kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Het kabelbedrijf zegt ook bandbreedte voor opwaardering van tv-kanalen te gebruiken die is vrijgekomen door het uitschakelen van analoge tv-kanalen.

   

  Opvallende keuze

  Net als Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en KPN al eerder deden, heeft Ziggo het publieke digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83) naar HD opgewaardeerd. Dit is ook het geval bij de Spaanse zender TVE (voorkeuzekanaal 73). Dit is een opvallende keuze van Ziggo. De vraag naar het opwaarderen van de nieuwszenders CNN en BBC World News was al groot, maar wordt alsmaar groter door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

  ZiggoVodafoneZiggoHDNPOpublieke omroepNPO Politiek & NieuwsTVE

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview