Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Weer meer HD bij Ziggo

  Ziggo heeft onverwacht het HD-aanbod verder uitgebreid. Het gaat om zenders uit het TV Standaard/TV Startpakket.
  Jarco Kriek
  23 march 2022
  comments 9
  Weer meer HD bij Ziggo
  Foto Getty Images

  Ziggo heeft in de afgelopen periode elke maand enkele zenders van SD naar HD omgezet. Sinds november gaat het inmiddels om bijna dertig. Dit was nodig omdat de achterstand met het HD-aanbod in vergelijking met concurrenten als KPN en T-Mobile steeds groter werd. Ziggo gebruikt onder meer bandbreedte vrijgekomen door het omzetten van in SD uitgezonden kanalen van MPEG2 naar MPEG4. Het kabelbedrijf zegt ook bandbreedte voor opwaardering van tv-kanalen te gebruiken die is vrijgekomen door het uitschakelen van analoge tv-kanalen.

   

  Opvallende keuze

  Net als Stichting Kabelnet Veendam (SKV) en KPN al eerder deden, heeft Ziggo het publieke digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws (voorkeuzekanaal 83) naar HD opgewaardeerd. Dit is ook het geval bij de Spaanse zender TVE (voorkeuzekanaal 73). Dit is een opvallende keuze van Ziggo. De vraag naar het opwaarderen van de nieuwszenders CNN en BBC World News was al groot, maar wordt alsmaar groter door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland.

  ZiggoVodafoneZiggoHDNPOpublieke omroepNPO Politiek & NieuwsTVE

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)