1. Nieuws

  Wie is er nu echt de beste: Ziggo, KPN of T-Mobile?

  De Nederlandse consument ziet met alle onderzoeken naar de kwaliteit van aanbieders van de vaste diensten tv en internet door de bomen het bos niet meer.
  Jarco Kriek
  9 september 2020
  comments 3
  Wie is er nu echt de beste: Ziggo, KPN of T-Mobile?

  In het ene onderzoek komt KPN als beste uit de verf. Bij de andere juist Ziggo of T-Mobile. Voor consumenten is er geen touw meer aan vast te knopen. En eigenlijk is het onmogelijk om aan te geven wie nu eigenlijk de beste diensten in de hoogste kwaliteit levert. Elke consument is anders en iedereen beoordeelt de geleverde diensten anders. Ook zijn sommige storingen heel vervelend, maar kan een aanbieder er eigenlijk niets aan doen. Denk bijvoorbeeld aan de veel gehoorde klacht van slecht WiFi-bereik. Hierdoor loopt de internetsnelheid snel achteruit. Maar WiFi valt niet binnen de taken van een aanbieder om dit probleemloos in de woning van klanten te leveren. De consument is zelf verantwoordelijk voor het eigen WiFi-netwerk. Dit omdat de omstandigheden waarbinnen WiFi moet functioneren anders is. In een drukbevolkte wijk zijn bijvoorbeeld meer particuliere netwerken actief en is het vinden van een vrij uitzendkanaal moeilijk. Een ander probleem is dikte van de muren in de eigen woning. Ziggo, KPN en T-Mobile doen op dit gebied wel veel inspanning, bijvoorbeeld door het goedkoper beschikbaar stellen van MESH WiFi systemen.

   

  Onderzoek

  Deze week reikte Pricewise voor het eerst de Provider Awards uit. Ziggo en T-Mobile kwamen als de belangrijkste winnaars uit de bus. Maar kijken we naar de positie van Pricewise binnen de dynamische Nederlandse markt van vaste diensten, dan valt er iets op. Dit commercieel bedrijf ontvangt namelijk een variabele vergoeding van aanbieders als via Pricewise een consument een abonnement afsluit. De hoogte van deze verkoopvergoeding hoeft voor alle aanbieders niet gelijk te zijn. Ditzelfde geldt voor de Providermonitor van Consumentenbond. Een verschil bij dit onderzoek is wel dat rond de 10.000 abonnees van deze consumentenbelangenvereniging de eigen leverancier van tv en internet een cijfer geeft. En echt vergelijkend onderzoek is het dus ook niet.

   

  Meer onafhankelijk

  Echt vergelijkend zijn de onderzoeken van technologiesite Tweakers en marktonderzoeker Telecompaper ook niet. In deze onderzoeken geven Nederlanders wederom alleen de eigen leverancier een cijfer. Aan de hand hiervan wordt het eindoordeel geformuleerd. Bij de onderzoeken van Tweakers en Telecompaper is echter geen sprake van een financiële component in de vorm van een verkoopvergoeding bij elk verkocht abonnement.

   

  Budgetaanbieders

  Er is daarnaast ook veel meer keuze dan alleen Ziggo, KPN of T-Mobile. Dit zijn natuurlijk wel de drie grootste leveranciers van vaste diensten in Nederland. Maar er zijn ook enkele zogenaamde budgetaanbieders die voor een lagere prijs bijvoorbeeld een internet only-abonnement aanbieden. Bij deze abonnementen is vaak sprake van een lagere internetsnelheid, maar deze is meestal ruim voldoende om aan de gemiddelde behoefte van veel Nederlanders te voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Tele2, Online.nl, Youfone en Budget. Deze aanbieders maken alle gebruik van het koperdraad (DSL)- of glasvezelnetwerk van KPN. Natuurlijk heeft het voordeel van een goedkoper abonnement ook een nadeel. Dit nadeel is vaak te vinden in de kwaliteit en beschikbaarheid van de klantenservice of het ontberen van extra tv-diensten zoals online kijken via mobiele apps. Bij het kiezen van een nieuwe leverancier is het aan te raden om niet uit te gaan van reacties die op sociale media en internet te vinden zijn. Beter is om de ervaring met een bepaalde aanbieder onder familie, vrienden en kennissen na te gaan.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNT-MobileonderzoektvtelevisieinternetPricewiseConsumentenbondTweakersTelecompaperconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • The Best of Decade Collection met Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max

   Win The Best of Decade Collection dvd-box

   De periode van pepernoten, kerstkransjes en lekker wegkruipen op de bank is alweer bijna aangebroken en daarom heeft Warner Home Video een bijzondere The Best of Decade Collection uitgebracht. Argo, American Sniper, Gravity, Joker en Mad Max zijn enkele van de beste films van het afgelopen decennium en Totaal TV mag deze box vol topfilms drie keer weggeven.

  TV-TIP Mission: Impossible III

  Mission: Impossible III
  RTL 7 om 20:00 uur
  Geheim agent Ethan Hunt neemt niet meer actief deel aan missies, maar leidt nieuwe rekruten op. Hij wil een normaal leven opbouwen met zijn nieuwe liefde Julia, die niet op de hoogte is van zijn vroegere werkzaamheden. Ethans hulp wordt ingeroepen om de ontvoerde agente Lindsey uit de klauwen van de wapenhandelaar Davian te redden.

  TV-TIP Postcode Loterij Eén tegen 50

  Postcode Loterij Eén tegen 50
  RTL 4 om 20:00 uur
  Het programma bestaat al twintig jaar en is al vijf keer van omroep gewisseld. Caroline Tensen staat echter nog steeds aan het roer.

  Interview

  • The Undoing Hugh Grant

   Hugh Grant

   The Undoing

   Hugh Grant werd groot als de ietwat onhandige goedzak in een rits aan romantische komedies. Inmiddels kiest de onlangs zestig geworden acteur andere rollen, zoals in drama-miniserie The Undoing.
   Reacties0 reactie(s)