Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo brengt internet extra onder de aandacht

  VodafoneZiggo – het moederbedrijf van Ziggo – zet zich samen met partners het Ouderenfonds en ASML in om ouderen zich op internet thuis te laten voelen.
  Jarco Kriek
  10 maart 2022
  comments 2
  Ziggo brengt internet extra onder de aandacht
  Foto Getty Images

  Op 13 maart begint de nieuwe docuserie Welkom Online van het Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML. De serie volgt vijf ouderen die met behulp van de gratis cursus Welkom Online beter leren omgaan met het internet. Doel van Welkom Online is om de leefwereld van ouderen te vergroten. De vijf afleveringen zijn zondag 13 maart vanaf 16.00 uur te zien op Ziggo TV, kanaal 13.

   

  Virtueel contact

  Een zekere digitale kennis is cruciaal bij een groot deel van het dagelijkse leven, denk alleen al aan virtueel contact met dierbaren of veilig internetbankieren. Toch voelt nog meer dan de helft van de ouderen (55+) in Nederland zich niet voldoende digitaal vaardig. 62% geeft aan hulp nodig te hebben in het omgaan met digitale apparaten zoals een computer of smartphone (Universiteit Twente). Zonder deze vaardigheden kunnen ouderen niet optimaal deelnemen aan de digitale samenleving.

   

  Wereld vergroten

  In de vijfdelige docuserie Welkom Online leren ouderen een nieuwe digitale vaardigheid. Dat doen de ouderen zelfstandig, met hulp van een vrijwilliger of via een groepsles vanuit Welkom Online. Ze proberen uiteenlopende activiteiten, zoals videobellen met familie, online recepten opzoeken en nieuwe apps installeren. Met deze praktische kennis vergroten zij hun internetwijsheid, hun wereld.

   

  Internet hoort erbij

  "Zonder internet kun je ook leven, maar niet meer in deze tijd. Je gaat achterlopen als je niet kunt werken met DigiD en zaken betalen of opzoeken op internet", zegt meneer Van der Aa, 79 jaar, deelnemer van Welkom Online. "Deze cursus maakt je actief en zelfverzekerd."

   

  Ziggo TV

  Kijk alle vijf de afleveringen achter elkaar op 13 maart vanaf 16.00 op Ziggo TV, kanaal 13. Daarna is de serie te zien op de website van Welkom Online, YouTube en iedere woensdag en zondag om 16.00 uur op Ziggo TV.

   

  Praktische handvaten

  "Met de tv-serie over Welkom Online hopen we de grote toegevoegde waarde van het internet op het dagelijkse leven van ouderen te laten zien", aldus Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. "Via de cursus krijgen mensen praktische handvaten waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. De verhalen van Wim, Margreet, Hans en Annelies, Conny en Jane laten zien hoeveel zelfvertrouwen en zelfredzaamheid ze hiermee opbouwen. Zo hopen we nog meer mensen over de streep te trekken om aan de slag te gaan."

  ZiggoVodafoneZiggoOuderenfondsASMLinternetZiggo TV

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview