Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo brengt internet extra onder de aandacht

  VodafoneZiggo – het moederbedrijf van Ziggo – zet zich samen met partners het Ouderenfonds en ASML in om ouderen zich op internet thuis te laten voelen.
  Jarco Kriek
  10 maart 2022
  comments 2
  Ziggo brengt internet extra onder de aandacht
  Foto Getty Images

  Op 13 maart begint de nieuwe docuserie Welkom Online van het Ouderenfonds, VodafoneZiggo en ASML. De serie volgt vijf ouderen die met behulp van de gratis cursus Welkom Online beter leren omgaan met het internet. Doel van Welkom Online is om de leefwereld van ouderen te vergroten. De vijf afleveringen zijn zondag 13 maart vanaf 16.00 uur te zien op Ziggo TV, kanaal 13.

   

  Virtueel contact

  Een zekere digitale kennis is cruciaal bij een groot deel van het dagelijkse leven, denk alleen al aan virtueel contact met dierbaren of veilig internetbankieren. Toch voelt nog meer dan de helft van de ouderen (55+) in Nederland zich niet voldoende digitaal vaardig. 62% geeft aan hulp nodig te hebben in het omgaan met digitale apparaten zoals een computer of smartphone (Universiteit Twente). Zonder deze vaardigheden kunnen ouderen niet optimaal deelnemen aan de digitale samenleving.

   

  Wereld vergroten

  In de vijfdelige docuserie Welkom Online leren ouderen een nieuwe digitale vaardigheid. Dat doen de ouderen zelfstandig, met hulp van een vrijwilliger of via een groepsles vanuit Welkom Online. Ze proberen uiteenlopende activiteiten, zoals videobellen met familie, online recepten opzoeken en nieuwe apps installeren. Met deze praktische kennis vergroten zij hun internetwijsheid, hun wereld.

   

  Internet hoort erbij

  "Zonder internet kun je ook leven, maar niet meer in deze tijd. Je gaat achterlopen als je niet kunt werken met DigiD en zaken betalen of opzoeken op internet", zegt meneer Van der Aa, 79 jaar, deelnemer van Welkom Online. "Deze cursus maakt je actief en zelfverzekerd."

   

  Ziggo TV

  Kijk alle vijf de afleveringen achter elkaar op 13 maart vanaf 16.00 op Ziggo TV, kanaal 13. Daarna is de serie te zien op de website van Welkom Online, YouTube en iedere woensdag en zondag om 16.00 uur op Ziggo TV.

   

  Praktische handvaten

  "Met de tv-serie over Welkom Online hopen we de grote toegevoegde waarde van het internet op het dagelijkse leven van ouderen te laten zien", aldus Corina Gielbert, directeur van het Nationaal Ouderenfonds. "Via de cursus krijgen mensen praktische handvaten waarmee ze gelijk aan de slag kunnen. De verhalen van Wim, Margreet, Hans en Annelies, Conny en Jane laten zien hoeveel zelfvertrouwen en zelfredzaamheid ze hiermee opbouwen. Zo hopen we nog meer mensen over de streep te trekken om aan de slag te gaan."

  ZiggoVodafoneZiggoOuderenfondsASMLinternetZiggo TV

  Reacties

 1. TV-TIP Waku Waku

  Waku Waku
  NPO 3 om 18:21 uur
  Jarenlang werd Waku Waku gepresenteerd door Rob Fruithof, de quizmaster die vorige maand op 71-jarige leeftijd overleed. De dieren- en natuurquiz keerde vorig jaar terug op tv, met dit keer Sosha Duysker aan het roer. In het tweede seizoen doen onder andere Bracha van ­Doesburgh, Roy Donders, Nicolette Kluijver en Steven Kazàn een poging om met hun flora- en faunakennis zoveel mogelijk aapjes bij elkaar te sprokkelen. De winnaar maakt kans op 1500 euro voor een goed doel.

  TV-TIP Ice Road Rescue

  Ice Road Rescue
  National Geographic om 19:35 uur
  Thord Paulsen heeft zich alvast warm ingepakt voor het zevende seizoen van Ice Road Rescue en dat is maar goed ook. Vanwege een koude winter vol zware stormen, regenbuien en dikke ladingen sneeuw krijgen de helden van de gladde weg het lastiger dan ooit. Thord en collega Bjørn hebben veel meegemaakt, maar in dit seizoen hebben ze de zwaarste klussen uit hun carrière. De mannen moeten daardoor nog meer op elkaar vertrouwen. In het noorden heeft Jo Roger het ook zwaar en heeft hij de hulp van Stig nodig, maar is deze beginneling klaar voor het echte werk?

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)