Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel

    Ziggo wordt iedere week in minder woningen monopolist in het leveren van een snelle internetverbinding. Dit komt door de versnelde uitrol van glasvezel.
    Jarco Kriek
    18 januari 2023
    comments 16
    Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel
    Foto Getty Images

    Ziggo levert in gebieden waar nog geen glasvezel beschikbaar is als enige aanbieder een snelle internetverbinding van meer dan 200Mbps. In het hele verzorgingsgebied van het kabelbedrijf is sinds enige weken zelfs internet met een download van maximaal 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar: het zogenoemde gigabit internet. In gebieden zonder glasvezel is er alleen keuze tussen kabelinternet – voornamelijk van Ziggo – en internet via de DSL-koperdraad.

     

    Meer glasvezel

    Marktonderzoeker Telecompaper heeft berekend dat in de afgelopen zeven dagen diverse glasvezelexploitanten, waaronder KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber, voor 61.000 adressen de komst van een glasvezelaansluiting hebben aangekondigd. Dit betekent op termijn grotere concurrentie voor Ziggo binnen het segment vaste diensten. De abonnee-aantallen van Ziggo staan al langere tijd onder druk, vooral door de versnelde uitrol van glasvezel.

    ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch Fiberglasvezelinternetconcurrentieconcurrentiedruk

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview