Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel

  Ziggo wordt iedere week in minder woningen monopolist in het leveren van een snelle internetverbinding. Dit komt door de versnelde uitrol van glasvezel.
  Jarco Kriek
  18 januari 2023
  comments 16
  Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in gebieden waar nog geen glasvezel beschikbaar is als enige aanbieder een snelle internetverbinding van meer dan 200Mbps. In het hele verzorgingsgebied van het kabelbedrijf is sinds enige weken zelfs internet met een download van maximaal 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar: het zogenoemde gigabit internet. In gebieden zonder glasvezel is er alleen keuze tussen kabelinternet – voornamelijk van Ziggo – en internet via de DSL-koperdraad.

   

  Meer glasvezel

  Marktonderzoeker Telecompaper heeft berekend dat in de afgelopen zeven dagen diverse glasvezelexploitanten, waaronder KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber, voor 61.000 adressen de komst van een glasvezelaansluiting hebben aangekondigd. Dit betekent op termijn grotere concurrentie voor Ziggo binnen het segment vaste diensten. De abonnee-aantallen van Ziggo staan al langere tijd onder druk, vooral door de versnelde uitrol van glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch Fiberglasvezelinternetconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. TV-TIP Run Hide Fight

  Run Hide Fight
  RTL 7 om 20:25 uur
  De zeventienjarige Zoe (Isabel May) heeft het moeilijk met de dood van haar moeder. Ze heeft een slechte relatie met haar vader (Thomas Jane) die ex-militair is. Hij heeft haar wel overlevingsvaardigheden geleerd. Die heeft ze hard nodig als vier gewapende scholieren een bloedbad aanrichten in haar school en dat livestreamen. Ze vecht terug.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Yolanda uit Capelle aan den IJssel is wat je noemt een echte ketting­roker. Ze rookt zelfs zo veel, dat haar hoogbejaarde buurvrouw Corry door de rookwalmen niet meer buiten kan zitten. Jolanda vindt het geklaag van haar buurvrouw maar gezanik; op haar eigen balkon mag ze zoveel roken als ze wil. En als Corry er echt zoveel last van heeft, gaat ze maar een blokje om. Omdat de dames elkaar inmiddels niet meer kunnen luchten of zien, worden Viktor en inval-rechter Bart Beuvink opgetrommeld.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)