Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel

  Ziggo wordt iedere week in minder woningen monopolist in het leveren van een snelle internetverbinding. Dit komt door de versnelde uitrol van glasvezel.
  Jarco Kriek
  18 januari 2023
  comments 16
  Ziggo krijgt in week tijd in tienduizenden woningen concurrentie glasvezel
  Foto Getty Images

  Ziggo levert in gebieden waar nog geen glasvezel beschikbaar is als enige aanbieder een snelle internetverbinding van meer dan 200Mbps. In het hele verzorgingsgebied van het kabelbedrijf is sinds enige weken zelfs internet met een download van maximaal 1000Mbps (1Gbps) beschikbaar: het zogenoemde gigabit internet. In gebieden zonder glasvezel is er alleen keuze tussen kabelinternet – voornamelijk van Ziggo – en internet via de DSL-koperdraad.

   

  Meer glasvezel

  Marktonderzoeker Telecompaper heeft berekend dat in de afgelopen zeven dagen diverse glasvezelexploitanten, waaronder KPN NetwerkNL/Glaspoort, Delta Fiber en Open Dutch Fiber, voor 61.000 adressen de komst van een glasvezelaansluiting hebben aangekondigd. Dit betekent op termijn grotere concurrentie voor Ziggo binnen het segment vaste diensten. De abonnee-aantallen van Ziggo staan al langere tijd onder druk, vooral door de versnelde uitrol van glasvezel.

  ZiggoVodafoneZiggoKPNKPN NetwerkNLGlaspoortDelta FiberOpen Dutch Fiberglasvezelinternetconcurrentieconcurrentiedruk

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)