Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert eigen decoders op veel onderdelen

  Ziggo heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de meest gebruikte tv-decoders Mediabox XL en Mediabox Next.
  Jarco Kriek
  1 june 2022
  comments 4
  Ziggo verbetert eigen decoders op veel onderdelen

  De nieuwe firmware heeft van Ziggo versienummer 4.40 gekregen. Het kabelbedrijf rolt de nieuwe firmware gefaseerd uit naar de meer dan drie miljoen geregistreerde exemplaren van de Mediabox XL en Mediabox Next. Als eerste wordt de firmware volgende week naar abonnees in de provincies Limburg en Noord-Brabant verzonden. Een week later volgen alle overige abonnees. De nieuwe firmware wordt automatisch naar de bruikleendecoder verstuurd en daarna geïnstalleerd zonder dat de abonnee er iets voor hoeft te doen.

   

  Wat is er gewijzigd?

  De volgende wijzigingen, verbeteringen en toevoegingen zijn in de nieuwe firmware verwerkt:

   

  • In bepaalde gevallen was de ‘Bepaal je volume’ instelling niet zichtbaar.
  • Bij de Dolby-instelling ‘Multichannel PCM’ is het geluid van de Videoland-app nu vloeiend.
  • In uitzonderlijke gevallen gaf de Mediabox incorrect een melding weer dat de batterijen van de afstandsbediening bijna leeg waren. Dit komt niet meer voor.
  • Wanneer je de serie opname vanuit het hoofdmenu opent, kun je in de lijst afleveringen de opnames voortaan direct verwijderen.
  • Verschillende optimalisaties en verbeteringen om buffering (‘Een momentje’) meldingen te voorkomen.
  • De Kijklijst open je nu simpel met het commando ‘Kijklijst’. Ook kun je geselecteerde programma’s makkelijk toevoegen aan de Kijklijst met het commando ‘Voeg toe’ of ‘Voeg toe aan mijn Kijklijst’.
  • Heb je een film of serie gestart van Prime Video via de zoekfunctie van de mediabox, maar nog niet afgekeken? Dan wordt deze nu ook getoond in het hoofdmenu in de rij ‘Verder kijken'.
  • Bij Movies & Series is de ondertiteling nu scherper en zonder zwarte achtergrond.
  • Soms wordt een programma opgedeeld in twee delen wanneer er een ander kort programma tussendoor komt. Bij opnames van deze programma’s werden niet altijd beide delen opgenomen. Dat is nu opgelost. Ook al wordt een programma in twee delen getoond in de tv-gids, in je opnames zie je één volledige opname.
  • Er zijn optimalisaties doorgevoerd voor alle zogeheten non-native apps. Dat zijn alle apps behalve Netflix, YouTube (kids) en Amazon Prime Video.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox Nextfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP NOS 30 jaar Bijlmervliegramp

  NOS 30 jaar Bijlmervliegramp
  NPO 2 om 17:00 uur
  Vandaag wordt de Bijlmerramp herdacht. Dertig jaar geleden stortte een vliegtuig neer op twee flats in de Bijlmermeer, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. Tijdens een ceremonie worden hun namen genoemd, daarna volgt een minuut stilte en wordt een krans gelegd bij de herdenkingsplaats voorde slachtoffers. Mark Visser presenteert het verslag van deze bijeenkomst en praat met gasten over de impact van deze verschrikkelijke ramp.

  TV-TIP The Clovehitch Killer

  The Clovehitch Killer
  RTL 8 om 20:25 uur
  Tiener Tyler en zijn vader Don zijn gerespecteerde inwoners van een rustig dorp in Kentucky. Tien jaar eerder heeft een seriemoordenaar enkele vrouwen op brute wijze vermoord. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wie de dader is. Als Tyler in de schuur van zijn vader een reeks verontrustende foto's vindt die mogelijk verband houden met de moorden, staat zijn leven compleet op zijn kop.

  Interview