Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo verbetert eigen decoders op veel onderdelen

  Ziggo heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de meest gebruikte tv-decoders Mediabox XL en Mediabox Next.
  Jarco Kriek
  1 juni 2022
  comments 4
  Ziggo verbetert eigen decoders op veel onderdelen

  De nieuwe firmware heeft van Ziggo versienummer 4.40 gekregen. Het kabelbedrijf rolt de nieuwe firmware gefaseerd uit naar de meer dan drie miljoen geregistreerde exemplaren van de Mediabox XL en Mediabox Next. Als eerste wordt de firmware volgende week naar abonnees in de provincies Limburg en Noord-Brabant verzonden. Een week later volgen alle overige abonnees. De nieuwe firmware wordt automatisch naar de bruikleendecoder verstuurd en daarna geïnstalleerd zonder dat de abonnee er iets voor hoeft te doen.

   

  Wat is er gewijzigd?

  De volgende wijzigingen, verbeteringen en toevoegingen zijn in de nieuwe firmware verwerkt:

   

  • In bepaalde gevallen was de ‘Bepaal je volume’ instelling niet zichtbaar.
  • Bij de Dolby-instelling ‘Multichannel PCM’ is het geluid van de Videoland-app nu vloeiend.
  • In uitzonderlijke gevallen gaf de Mediabox incorrect een melding weer dat de batterijen van de afstandsbediening bijna leeg waren. Dit komt niet meer voor.
  • Wanneer je de serie opname vanuit het hoofdmenu opent, kun je in de lijst afleveringen de opnames voortaan direct verwijderen.
  • Verschillende optimalisaties en verbeteringen om buffering (‘Een momentje’) meldingen te voorkomen.
  • De Kijklijst open je nu simpel met het commando ‘Kijklijst’. Ook kun je geselecteerde programma’s makkelijk toevoegen aan de Kijklijst met het commando ‘Voeg toe’ of ‘Voeg toe aan mijn Kijklijst’.
  • Heb je een film of serie gestart van Prime Video via de zoekfunctie van de mediabox, maar nog niet afgekeken? Dan wordt deze nu ook getoond in het hoofdmenu in de rij ‘Verder kijken'.
  • Bij Movies & Series is de ondertiteling nu scherper en zonder zwarte achtergrond.
  • Soms wordt een programma opgedeeld in twee delen wanneer er een ander kort programma tussendoor komt. Bij opnames van deze programma’s werden niet altijd beide delen opgenomen. Dat is nu opgelost. Ook al wordt een programma in twee delen getoond in de tv-gids, in je opnames zie je één volledige opname.
  • Er zijn optimalisaties doorgevoerd voor alle zogeheten non-native apps. Dat zijn alle apps behalve Netflix, YouTube (kids) en Amazon Prime Video.
  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisiedecodertv-decoderbruikleendecoderMediabox XLMediabox Nextfirmwarefirmware-update

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)