Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Ziggo-voorbeeld Telenet geteisterd door klachtenstroom klanten

  Via eigenaar Liberty Global is het Belgische kabelbedrijf Telenet een zusje van Ziggo. Telenet voert vernieuwingen vaak eerder door.
  Jarco Kriek
  5 mei 2023
  comments 2
  Ziggo-voorbeeld Telenet geteisterd door klachtenstroom klanten
  Foto ProShots

  Telenet ligt in België onder vuur. De klachten van klanten nemen toe, maar het kabelbedrijf kan de problemen tot nu toe niet adequaat oplossen. De situatie is op dit moment zo ernstig dat niet alleen de Ombudsdienst voor Telecommunicatie – vergelijkbaar met de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) – maar ook de politiek zich ermee bemoeien.

   

  Klachten

  Het gaat om veel verschillende klachten. Zo worden klanten met een gecombineerd vast en mobiel abonnement geconfronteerd met afgesloten diensten omdat in het computersysteem beide diensten een eigen abonneenummer hebben. Hierdoor is het mobiele nummer afgesloten en/of de e-mailbox niet meer toegankelijk. Alleen tegen betaling van honderden euro's aan onterechte incassokosten worden de diensten weer vrijgegeven. Ook zijn er problemen met het verwerken van verhuisgegevens, lopen abonnementen door na stopzetting en duurt de activatie van abonnementen soms weken.

   

  ERP

  Het aantal klachten ligt op dit moment drie keer hoger dan in dezelfde periode van vorig jaar. De problemen zijn te herleiden naar een update naar een nieuwe versie van het ERP-computersysteem van Oracle. Telenet en de softwaremaker zijn op de hoogte van de problemen en beloven beterschap. Telenet wil niet terug migreren naar de oude softwareversie, maar zet alles op alles om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Het kan op dit moment nog niet zeggen wanneer dit het geval is.

   

  Ziggo

  Liberty Global is de eigenaar van Telenet. Dit Ierse bedrijf van Amerikaanse afkomst is ook voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo, waaronder Ziggo valt. Liberty Global verzorgt kabeltak Ziggo binnen VodafoneZiggo. Liberty Global gebruikt Telenet veelal voor de uitrol van nieuwe technische diensten, die dan pas later bij Ziggo beschikbaar komen. Het is onduidelijk of Ziggo ook het Oracle ERP-platform gebruikt. En zo ja, of er een migratie naar het nieuwe ERP-systeem in de planning staat.

  TelenetLiberty GlobalZiggoVodafoneZiggoklachtenstoring

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)