1. Interviews

  Bas Hoeflaak

  Harkum

  In Harkum mag de burgemeester van het gelijknamige dorpje, Tom Verweij (Hoeflaak), na ‘n gok met gemeentegeld opeens 700 miljoen euro besteden.
  03 october
  Bas Hoeflaak

  Wat zou Bas Hoeflaak doen met zo’n smak geld?

  (Lacht hard) “Jemig, wat zou ik doen met zoveel poen? Ik ben bang dat ik dan heel lui word. Het is echt een krankzinnig groot bedrag. Er zou sowieso een flink deel naar goede doelen gaan. En ik zou er een huis van kopen.”

   

  Wat zou je er absoluut niet mee doen?

  “Nou, in ieder geval geen knalrode Ferrari kopen. Het schijnt dat mensen zich om je heen heel anders gaan gedragen en dat opeens half-bekenden weer contact met je opnemen. Ik moet daar niet aan denken. Een miljoen is nog te overzien, maar zevenhonderd? Dat slaat nergens op.”

   

  Ben je meer een spaarder of een spender?

  “Eerder een spaarder. Zo ben ik ook opgevoed. Ik probeer mijn uitgaven redelijk in toom te houden. Behalve als we uiteten gaan. Daar geniet ik zo van, dat mag echt wel iets kosten. Maar in Harkum krijgt natuurlijk de gemeente opeens zoveel geld. Niet ik als individu.”

   

  Zou je een goede burgemeester zijn?

  “Nee. Leidinggeven aan een complete raad is niet aan mij besteed. Haha, ik ben meer geschikt als dictator. Het leuke aan acteur zijn, is dat je bent opeens heel iemand anders bent. De ene keer speel je iemand met autisme, de andere keer geef je leiding aan een dorpje in de middle of nowhere.”

   

  Wat zijn de succesingrediënten van BNNVARA-serie Harkum?

  “Dat is altijd afwachten. Ik heb de trailer gezien, samen met de eerste twee afleveringen, en wat opvalt, is dat alles schitterend oogt. Je krijgt écht zin om door te kijken. Het reilen en zeilen in zo’n gemeentehuis is natuurlijk ook geinig.”

   

  Wat maakt het voor jou zo’n gaaf project?

  “Ik heb intens van de opnamen genoten. Zeker omdat ik met twee van mijn helden mocht spelen: Leny Breederveld en René van ‘t Hof. Daarnaast was het tof om weer samen te werken met regisseur Jelle de Jonge, die ik ken van Sluipschutters. En de rol van burgemeester, met een mix van humor en onzekerheid, is natuurlijk een kolfje naar mijn hand.”

   

  Wat kijk jezelf op tv?

  “Vooral veel Jinek, Pauw en natuurlijk Sluipschutters. Maar ik hou ook enorm van films en series. Een recente verrassing vond ik de Netflix Original Mindhunter, waarin twee FBI-agenten in het brein van seriemoordenaars duiken. Oh, en ik heb intens genoten van Fargo. Geweldig!”

 1. Doe mee en win!

  • Game of Thrones Daenerys Targaryen Emilia Clarke

   3X GoT COMPLETE BOXSET!

   Game of Thrones is een spectaculair fenomeen zo groot als de zeven koninkrijken. De hitserie wist de afgelopen jaren miljoenen kijkers aan de buis te kluisteren. Naast het laatste achtste seizoen op dvd en blu-ray is ook de The Complete Series verkrijgbaar, een box met daarin alle seizoenen en vele extra’s. Totaal TV mag drie keer de blu-ray box weggeven.

  TV-TIP Onze jongens op Java

  Onze jongens op Java
  NPO 2 om 20:25 uur
  Nederland stuurde na de Tweede Wereldoorlog 120.000 militairs naar Indonesië om de nationalistische opstand neer te slaan. Coen Verbraak spreekt veertien Indiëveteranen, die voor het eerst hun verhaal vertellen.

  TV-TIP Inspector Banks

  Inspector Banks
  NPO 1 om 21:25 uur
  Inspector Banks komt niet verder met zijn zoektocht naar een moordenaar. Hij moet zijn denkpatroon doorbreken om toch de zaak op te kunnen lossen.

  Interview

  • Rico Verhoeven Badr Hari

   Rico Verhoeven

   Rico

   In de SBS6-reality-docu RICO wordt Rico Verhoeven gevolgd in het spannendste jaar van zijn leven. De voorbereiding op weg naar hét gevecht tegen Badr Hari vormt de rode draad van de serie.
   Reacties0 reactie(s)