1. Interviews

  Bert van Leeuwen

  Mannen in het wild

  Eén op de vier mannen tussen de veertig en zestig heeft last van een midlifecrisis. In Mannen in het wild neemt Bert van Leeuwen zes van hen mee op reis.
  22 august
  Bert van Leeuwen

  Is dit een eigen idee?

  “We brainstormen al best lang over een programma met mannen in hun midlife. Ooit was het idee om met motoren op stap te gaan, maar dat heeft zich langzaam ontwikkeld tot wat het nu is geworden, een bergtocht door de Italiaanse Alpen.”

   

  Waarom wilde je dit programma graag maken?

  “Het onderwerp boeit me enorm. Ik denk dat ik er zelf redelijk ongeschonden doorheen ben gekomen (Bert is 59 jaar, red.), maar ik kan me het basisgevoel wel goed voorstellen. Je komt op een gegeven moment op een leeftijd – en dat kan worden versterkt door dingen die je meemaakt – dat je denkt: waar sta ik en wat wil ik nog? Ben ik al die jaren wel goed bezig geweest?”

   

  Hoe zijn de deelnemers geselecteerd?

  “Er is intensief research gedaan door de redactie. Op een gegeven moment ontstond een mooie samenstelling van zes mannen die niet alleen zelf toegaven op een of andere manier in een midlifecrisis te zitten, maar ook bereid waren om op avontuur te gaan in een Zuid-Europees land, zoals we dat hadden verwoord, én die zichzelf kwetsbaar durfden op te stellen.”

   

  Ben je tevreden met het resultaat?

  “Vóór ons vertrek was ik best kritisch en vroeg ik me af of tien dagen wel genoeg zouden zijn om een verandering teweeg te brengen. Dat is mij enorm meegevallen. We maakten eerst een schijnbeweging, de mannen werden de eerste nacht in een mooie villa gestopt, maar vanaf dag twee zijn we de bergen ingetrokken en kwamen ze in een basiskamp terecht. Daar moesten de telefoons worden ingeleverd, waren er fysieke inspanningen, gesprekken en geen elektriciteit of warm water. Het was echt back to basics.”

   

  Hoe beleefden de mannen dat zelf?

  “Als je ze uit hun eigen situatie trekt, gebeurt er een hoop. Je bent helemaal uit je sleur, je stelt jezelf vragen die je al lang had weggestopt. Het waren zes zeer verschillende karakters, met verschillende issues. Maar ik kan wel vast verklappen dat ze allemaal, als in een soort snelkookpan, iets hebben meegemaakt waardoor ze anders naar huis gingen dan ze kwamen.”

   

  Komt er een vervolg?

  “Met de ervaring die ik nu heb, denk ik dat we iets heel moois hebben gemaakt. Maar je weet hoe dat gaat met een programma: het wordt gemonteerd, uitgezonden en dan is het helemaal de vraag of het een beetje wordt opgepikt.”

   

  Waar kijk je zelf graag naar?

  “Ik hou van programma’s over hoe mensen zich op allerlei manieren door het leven slaan. Het mooiste meisje van de klas vind ik prachtig, maar ook van Spoorloos en Ik vertrek kan ik genieten.”

  Lees hier het interview met Bert over Het familiediner XL
  Lees hier het interview met Bert over De Pelgrimscode
  Lees hier het interview met Bert over Het Familiediner
  Lees hier het interview met Bert over Wat weet Nederland

 1. Doe mee en win!

  • *

   5X VIP-PAKKET GEMINI MAN

   Gemini Man is een nieuwe actiethriller met Will Smith als huurmoordenaar Henry Brogan. Hij wordt zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze concurrent die zijn acties telkens voorspelt. Totaal TV mag van deze actiethriller vijf keer een VIP-pakket weggeven met daarin een t-shirt en natuurlijk twee filmkaartjes.

  TV-TIP Bastille Day

  Bastille Day
  RTL 7 om 20:30 uur
  Zakkenroller Michael Mason steelt een tas van een vrouw, maar weet niet dat daar een bom in zit. Hij wordt verdacht van een terreuraanslag en krijgt de keiharde CIA-agent Sean Briar achter zich aan. Het duurt niet lang voordat de twee een groot complot ontdekken.

  TV-TIP Iris en de 12 dates

  Iris en de 12 dates
  Net5 om 20:30 uur
  Iris Hond is een succesvolle, mooie pianiste met een geweldig leven. Ze mist alleen nog een man. In twaalf blind dates gaat ze op zoek naar de ware liefde.

  Interview

  • *

   Waldemar Torenstra

   Verborgen verleden van Nederland

   In Verborgen verleden van Nederland ontrafelt Waldemar Torenstra de geschiedenis van iconische Nederlandse plekken; op zoek naar de verhalen die zich op die locaties hebben afgespeeld.
   Reacties0 reactie(s)