1. Interviews

    Miljuschka Witzenhausen

    Miljuschka in Japan

    In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagde Miljuschka Witzenhausen zich aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
    11 february
    Miljuschka Witzenhausen

    Wat kunnen we verwachten van Miljuschka in Japan?

    “Het wordt een culinaire rondreis door een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tradities en een rijke historie. In de Japanse eetcultuur moet alles van de hoogste kwaliteit en verser dan vers zijn. Ik maak kennis met de beste chefs en mooiste ingrediënten.”

     

    Wat is het meest bijzondere wat je op je bord hebt gekregen?

    “Ik heb culinaire Russische roulette gespeeld door het eten van kogelvis. Dodelijk bij de kleinste bereidingsfout. Ik moest het van mezelf proberen, omdat het een grote pijler in Japan is. Die nacht heb ik mijn wekker elk uur gezet om te checken of mijn zenuwstelsel niet platgelegd was.”

     

    Verder nog iets bizars geprobeerd?

    “Ik heb inktvis op die zó vers wordt gesneden dat de tentakels zich in een laatste stuiptrekking vastzuigen in je mond. Gek genoeg smaakt het boterzacht, maar de gedachte dat het nog beweegt in je mond en zich eventueel kan vastzuigen in je slokdarm, vond ik doodeng.”

     

    Hoe was het om dit programma samen met je vriend Philip te maken?

    “Producties als dit zijn zeer intens. Dat is bijna alleen te doen met degene van wie je houdt. Het is wel een uitdaging om het relationeel gezien te overleven. Er komt veel stress bij kijken. Dat reageer je als eerste af op degene van wie je houdt. Wat ons overeind houdt, is een gedeelde liefde voor eten. Zonder hem was dit nooit zo’n mooi programma geworden.”

     

    Was het ook een romantische reis?

    “Natuurlijk is het fijn dat je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen, maar dat is een andere modus dan samen chillen. Filmen op locatie is bikkelen. Business class? Dikke hotels? Laat me je uit die droom helpen. We verblijven in budget hotelletjes en we reizen lekker economy.”

     

    Mooiste herinnering aan Japan?

    “Op duizend meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het fenomenale uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en vanwege mijn hoogtevrees. De laatste paar honderd meter omhoog moesten we in een ijzeren bak op een rails afleggen. Een try before you die momentje.”

     

    Volgende culinaire trip?

    “Mexico staat ook hoog op mijn lijst. Ik zou ook een mooi programma willen maken over eten in Nederland. Er zijn nog zoveel dingen die ik culinair wil uitspelen. Dat blijft een ontdekkingstocht zonder einde.”

    Lees hier het interview met Miljuschka over De chocolade show

  1. Doe mee en win!

    • *

      3X BOXSET TRUE DETECTIVE

      True Detective is een veelgeprezen HBO-serie. In het derde seizoen speelt Mahershala Ali een gepensioneerde rechercheur, die al 35 jaar door een vermissingszaak gekweld wordt. Totaal TV mag de complete boxset met alle seizoenen drie keer weggeven.

    TV-TIP De studententest

    De studententest
    NPO 3 om 20:25 uur
    De studiedruk is hoger dan ooit en de schulden stijgen. Wat weten we eigenlijk van het studentenleven anno 2019? Jojanneke van den Berge en Splinter Chabot testen onze kennis.

    TV-TIP Bad Samaritan

    Bad Samaritan
    RTL 7 om 20:30 uur
    Sean runt samen met een vriend een valetparkingbedrijfje. Ze stelen waardevolle spullen uit de huizen van hun rijke klanten. Als de arrogante Cale zijn Maserati aan Sean afgeeft, besluit Sean een kijkje in diens woning te nemen. Dat had hij beter niet kunnen doen.

    Interview

    • *

      Gerard Joling

      The Masked Singer

      The Masked Singer is níet de zoveelste talentenjacht. Eerder een soort Wie ben ik, maar dan met veren, toeters, bellen, zang én maskers. Gerard Joling zit in het panel.
      Reacties0 reactie(s)