Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Meer voetbal in UHD op satelliet

    Nederlandse satellietkijkers met een geschikte televisie en eventuele aanvullende randapparatuur kunnen de komende maanden naar enkele voetbalwedstrijden in Ultra HD (UHD) beeldkwaliteit kijken.
    Peter de Koning
    22 juli 2018
    comments 2
    Meer voetbal in UHD op satelliet

    De Duitse tak van RTL heeft namelijk de uitzendrechten van enkele wedstrijden gekocht en gaat deze ook in UHD uitzenden. Dit gebeurt via het satellietkanaal RTL UHD. Dit kanaal wordt op de Astra1-satelliet uitgezonden. Om naar RTL UHD te kunnen kijken, is een abonnement op het Duitse zenderpakket HD+ noodzakelijk. De prepaid-smartcard voor dit abonnement is bij enkele Nederlandse satellietzaken te koop. Voor een jaarabonnement moet 70 euro betaald worden. Een startpakket met CI+ module en abonnement voor zes maanden is gemiddeld 10 euro duurder.

     

    HDR en HLG

    RTL UHD gaat de voetbalwedstrijden met de technieken HDR en HLG uitzenden. In hetzelfde technische kader werd onlangs via de satelliet bij Canal Digitaal het WK Voetbal in Rusland op het experimentele kanaal NPO 1 UHD uitgezonden. Niet alle UHD-televisies zijn geschikt om het gecombineerde HDR en HLG op een juiste wijze weer te geven. In ieder geval televisies uit de modellijnen van 2017 zijn geschikt. Televisies van LG en Samsung van de modellijn 2016 kunnen met de laatste software voor deze technieken geschikt gemaakt worden.

     

    Meer voetbal in UHD

    RTL UHD zendt op 5 augustus de oefenwedstrijd Bayern München – Manchester United uit. Later in het jaar volgen de wedstrijden Bayern München – Chicago Fire (29 augustus), Duitsland – Peru (9 september) en Duitsland – Rusland (15 november).

    RTLRTL UHDvoetbalsatellietAstra1HD+abonnementHDRHLG

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview