Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Streamingoorlog bereikt nieuw hoogtepunt: Disney wil Spider-Man kopen

    Netflix, Amazon, WarnerMedia (HBO) en Apple kunnen de borst nat maken. The Walt Disney Company is bereid om miljarden euro’s te investeren om de eigen nieuwe streamingdienst Disney+ een succes te maken.
    Jarco Kriek
    14 oktober 2019
    comments 8
    Streamingoorlog bereikt nieuw hoogtepunt: Disney wil Spider-Man kopen
    Foto ANP

    The Walt Disney Company wil wereldwijd met de online diensten Disney+ en Hulu in de komende jaren de markt van online streamingdiensten domineren. Hiervoor is het Amerikaanse bedrijf bereid om veel geld de investeren. De nieuwste zet van Disney is volgens Amerikaanse media een bod op het personage Spider-Man. Nadat Disney eerder eind september de gebruiksrechten van Spider-man had gekocht, lijkt de volgende stap het kopen van alle rechten – en dus het overkopen - van dit personage te zijn. Op dit moment is Spider-Man eigendom van Sony.

     

    Sony

    Disney wil diep in de buidel tasten om Spider-Man in bezit te krijgen. Amerikaanse media zeggen dat een bod van maar liefst 5 miljard dollar (ruim 4,5 miljard euro) door Disney op Spider-Man is uitgebracht. Ter vergelijking: Disney betaalde in 2009 – toen de streamingoorlog nog niet was losgebarsten – bijna een miljard dollar minder voor het opkopen van Marvel Studios. Een andere optie die door analisten wordt geopperd, is dat Disney op termijn de filmtak van Sony in het geheel koopt. Daar lijkt met dit bod op Spider-Man op dit moment echter nog geen sprake te zijn.

    The Walt Disney CompanyDisneyDisney+streamingdienstSpider-ManOTTonlinestreamenstreamingdienststreamingstreamingoorlogSonySony Pictures EntertainmentSony Pictures Televisionrechtenuitzendrechten

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview