Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Strijd tegen Netflix: BBC overweegt samenwerking EU publieke omroepen

    De Britse publieke omroep BBC roept publieke omroepen van andere Europese landen op om samen te werken om een krachtblok tegen online streamingdiensten als Netflix te vormen.
    Peter de Koning
    16 januari 2019
    comments 1
    Strijd tegen Netflix: BBC overweegt samenwerking EU publieke omroepen

    In Nederland vindt bijvoorbeeld John de Mol samenwerking tussen meerdere nationale mediabedrijven een manier om het gevecht tegen grote internationale internetbedrijven als Google, Facebook en Netflix aan te gaan. BBC richt zich bij de voorgestelde samenwerking vooral op de gezonde strijd met online streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video. De Engelse krant The Times meldt dat BBC in overleg met diverse Europese publieke omroepen is om commerciële samenwerkingsverbanden verder uit te breiden. Daarbij denkt de BBC onder meer aan productie van programma’s. De samenwerking moet bijvoorbeeld zorgen dat Europese producties op BBC streamingdienst iPlayer te zien zijn. Andersom moet dit ook mogelijk zijn met BBC-producties op eigen streamingdiensten van diverse Europese publieke omroepen.

     

    No-Deal Brexit

    BBC is zich volgens de Engelse krant ook aan het voorbereiden op een eventuele No-Deal Brexit. De landelijke zenders van BBC – BBC One, BBC Two en BBC Four – zijn buiten het Verenigd Koninkrijk bij aanbieders in Nederland, België en Ierland in het aanbod opgenomen. Bij een No-Deal Brexit komt distributie van deze zenders buiten het Verenigd Koninkrijk in gevaar. In Nederland zijn landelijke zenders van BBC bijvoorbeeld bij Ziggo, KPN en T-Mobile aanwezig.

    BBCpublieke omroepEuropaEuropese UnieEUBrexitonlineOTTmediastreamingdienstNetflixAmazonAmazone Prime VideoPrime Video

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview