Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Weer exclusieve zenderuitbreiding bij KPN

    Het was KPN ernst bij de onderhandelingen met FOX Benelux. Het telecombedrijf dreigde zenders als Disney, FOX NL en 24Kitchen uit het zenderaanbod te halen.
    Jarco Kriek
    22 juli 2019
    comments 6
    Weer exclusieve zenderuitbreiding bij KPN

    KPN stelde tijdens de onderhandelingen aan klanten dat voor een vervangend aanbod gezorgd zou worden als de zenders van FOX Benelux zouden verdwijnen. Nu blijkt dat KPN inderdaad met enkele zenders afspraken over doorgifte heeft gemaakt. KPN-klanten profiteren hier nu van. Alle zenders van FOX Benelux zijn gebleven. Daarnaast wordt het zenderaanbod voor alle klanten van KPN Interactieve TV groter. Nadat het telecombedrijf eerder bekendmaakte de Vlaamse kookzender Njam! toe te voegen, is het nu de beurt aan de NBCUniversal-zender DreamWorks. KPN gaat deze zender als eerste distributeur in Nederland aanbieden. In eerste instantie met een niet volledige aangepaste programmering. Vanaf 1 september begint DreamWorks met een volwaardige 24-uurs programmering. Zowel Njam! en DreamWorks zijn bij KPN Interactieve TV in HD-kwaliteit te bekijken.

     

    DreamWorks

    DreamWorks brengt met Emmy bekroonde, originele televisieseries. Met de lancering van DreamWorks op KPN kunnen kinderen en andere fans uitkijken naar de bekende en populaire series van deze zender, waaronder: Draken: Rijders van Berk, De avonturen van de Gelaarsde Kat en Home: Avonturen met Tip & Oh. "We zijn er trots op de animatieseries en geliefde personages van Dreamworks aan de Nederlandse kijkers te kunnen aanbieden door een partnerschap met KPN, via de eerste overeenkomst van het DreamWorks-kanaal in Nederland", aldus Lee Raftery, Managing Director van NBCUniversal International Networks, EMEA. "We zijn ervan overtuigd dat het ontvangen van bekroonde content - voor het hele gezin - de algehele entertainmentervaring van de Interactieve TV-klanten van KPN zal verbeteren."

     

    KPN troeft concurrenten af

    "KPN blijft de beste content aanbieden voor zijn tv-klanten", zegt Stijn Nuijten, directeur Marketing van KPN voor de consumentenmarkt. "We zijn verheugd om het wereldberoemde DreamWorks te kunnen verwelkomen op ons tv-platform en daarmee een verscheidenheid aan klassieke geanimeerde titels voor kinderen en andere fans toe te kunnen voegen." KPN  is de eerste Nederlandse distributeur die aangekondigd heeft DreamWorks te gaan aanbieden. Of andere distributeurs – zoals Ziggo en T-Mobile – deze zender vanaf september gaan aanbieden, is op dit moment nog onduidelijk.

    KPNInteractieve TVzenderuitbreidingzenderaanbodHDNjam!DreamWorksNBCUniversalglasvezelkoperdraadDSLVDSL

    Reacties

  1. TV-TIP Voor het Blok

    Voor het Blok
    NPO 3 om 18:16 uur
    Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

    TV-TIP Star Trek: Picard

    Star Trek: Picard
    Veronica om 20:00 uur
    Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

    Interview