Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is Apple TV?

  Apple TV draait op bijvoorbeeld een Apple TV en geeft toegang tot onder meer Apple TV+. Verwarrend? Totaal TV legt het uit.
  10 december 2021
  comments 0
  Wat is Apple TV?

  Voor een bedrijf dat bekendstaat om zijn gebruiksgemak, schept Apple op tv-gebied vooral verwarring. Apple TV is een app, maar ook een mediaspeler. En dan is er nog Apple TV+, de eigen streamingdienst van Apple. Hoe passen al deze onderdelen precies in elkaar?

   

  Apple TV: de app

  Wie een iPhone, iPad, MacBook of iMac koopt, vindt daarop de Apple TV app. Dit stukje software geeft toegang tot films en series uit de iTunes Store. Titels die daar worden gehuurd of gekocht, verschijnen in de Apple TV app, waar ze naar hartenlust kunnen worden bekeken. In dezelfde app vinden gebruikers de films en series van de streamingdienst Apple TV+, waarmee Apple de strijd aangaat met Netflix en Disney+. Tenslotte geeft de app toegang tot de Apple TV kanalen, waarop het aanbod van streamingpartners te zien is. In de VS zijn dat er heel wat, maar in Nederland slechts twee: serie- en filmkanaal StarzPlay (met onder andere alle seizoenen Spartacus) en kinderkanaal Noggin. Hiervoor moeten afzonderlijke abonnementen worden afgesloten. De Apple TV-app is óók te vinden op de meeste Smart TV’s én op de Apple TV mediaspeler.

   

  Apple TV: de mediaspeler

  Die mediaspeler is een belangrijk stukje in de Apple TV-puzzel. Dit apparaatje, dat dus ook Apple TV heet, bestaat sinds 2007 en is inmiddels toe aan zijn zesde versie. De Apple TV wordt verbonden met het internet en via HDMI aangesloten op een tv. Op de Apple TV speler staan allerhande apps voor het bekijken van content. Naast de eigen Apple TV app zijn er apps voor bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en YouTube, maar ook Nederlandse aanbieders als Videoland, NLZIET en Ziggo. Het is dus een alles-in-een apparaatje met een handige afstandsbediening en - net als de Chromecast met Google TV - een ideale oplossing voor kijkers zonder Smart TV.

   

  Apple TV+: de streamingdienst

  Bij aankoop van een Apple TV mediaspeler - maar ook bij een nieuwe iPhone, iPad of Mac - geeft Apple drie maanden de streamingdienst Apple TV+ cadeau. Daarna moeten gebruikers 4,99 euro per maand betalen om te kunnen kijken naar de catalogus met series, praatprogramma’s, documentaires en films. Apple TV+ biedt momenteel uitsluitend eigen, exclusieve content en dus geen klassieke series of films. De dienst heeft enig succes met favorieten als Ted Lasso en The Morning Show, maar is geen serieuze concurrent van bijvoorbeeld Netflix, dat een catalogus heeft waar die van Apple bij in het niet valt. Waarschijnlijk houden veel klanten het na drie maanden gratis kijken voor gezien, maar daarover doet Apple geen uitspraken.

  Meer over dit onderwerp

 1. TV-TIP The Mating Game

  The Mating Game
  NPO 1 om 19:05 uur
  Meertjes, poelen en rivieren zijn vaak het podium waar miljoenen dieren bij elkaar komen om wat heen en weer te flirten.

  TV-TIP The Sommerdahl Murders

  The Sommerdahl Murders
  NPO 3 om 20:38 uur
  In een boot in de haven van Helsingør wordt een projectontwikkelaar dood aangetroffen.

  Interview

  • *

   Perry de Man

   Guilty Pleasures

   Chef-kok Perry de Man tovert samen met BN’ers hun meest ordinaire guilty pleasures om tot culinaire gerechten.
   Reacties0 reactie(s)