Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is een wifi-verbeteraar

  Wifi ofwel draadloos internet in huis blijft bij veel mensen een probleem. Uw internetaanbieder heeft hiervoor een technische oplossing.
  1 september 2022
  comments 0
  Wat is een wifi-verbeteraar
  Getty Images

  Als wifi in een drukke omgeving wordt gebruikt, kan dit ten koste gaan van de prestaties van het draadloze internet. Omdat huishoudens in de directe omgeving ook gebruik maken van wifi, zitten de signalen elkaar in de weg. Een goed en nog enigszins vrij wifikanaal vinden, is als het zoeken van een speld in een hooiberg.

   

  Eigen verantwoordelijkheid

  Veel mensen maken de denkfout dat een goed werkende wifiverbinding de verantwoordelijkheid is van de internetaanbieder. Dat is niet het geval. Natuurlijk is het zo dat de in bruikleen geleverde internetmodem of router een goed wifisignaal moet verspreiden. Dit is in veruit de meeste gevallen ook gewoon het geval. Maar vanaf dat punt is een goed werkende wifiverbinding iets dat u zelf moet regelen. De internetaanbieder heeft namelijk geen invloed op het mogelijk drukke wifiverkeer in uw directe omgeving, noch op eventuele extra apparatuur die u gebruikt.

   

  Mooie namen

  Omdat internetaanbieders het belangrijk vinden dat u in uw hele woning goed draadloos internet tot uw beschikking heeft, bieden ze zogenoemde wifi-verbeteraars aan. Deze kunnen tegen een gereduceerde prijs worden aangeschaft, of voor een maandelijks bedrag worden gehuurd. Iedere internetaanbieder geeft een eigen naam aan zijn wifi-verbeteraar. Ziggo noemt ze bijvoorbeeld WifiPods en KPN verkoopt de verbeteraars onder de naam SuperWifi. Ze hebben één ding gemeen: het zijn allemaal apparaten van fabrikanten die deze apparatuur onder een andere naam en soms met een iets ander uiterlijk ook zelf op de markt brengen. Door verschillende wifi-verbeteraars in de woning via MESH aan elkaar te koppelen, kan in het hele huis van de kelder tot de nok een veel beter wifinetwerk worden gerealiseerd.

   

  Zelf doen of laten doen?

  Bij het realiseren van een goed wifinetwerk is het aanschaffen van een wifi-verbeteraar slechts het halve werk. De belangrijkste klus is het aansluiten. Hoewel bij veel wifi-verbeteraars de nodes draadloos aan elkaar gekoppeld kunnen worden, is het voor het beste resultaat aan te raden om dit bekabeld te doen - indien dit mogelijk is natuurlijk. Het is ook een optie om een deel van de gebruikte nodes bekabeld aan te sluiten en een ander deel - bijvoorbeeld op zolder, waar geen fysieke internetaansluiting is - weer draadloos. Wie via een internetaanbieder een wifi-verbeteraar in huis haalt, kan het draadloze thuisnetwerk door een ervaren monteur laten installeren. Afhankelijk van uw internetaanbieder is dit gratis of tegen gereduceerd tarief mogelijk.

  Meer over dit onderwerp

 1. TV-TIP DNA Onbekend

  DNA Onbekend
  NPO 1 om 21:29 uur
  De 52-jarige Rindert heeft, als hij de geruchten­machine moet geloven, een heel andere vader dan de man die zondags de vis fileerde. Zijn moeder nam het namelijk niet zo nauw met de huwelijkse trouw en dook, als zijn vader op zee was, het nest in met haar grote liefde: de broer van haar man, de oom van Rindert. Is dat echt zo of heeft de roddelfabriek het bij het verkeerde end?

  TV-TIP Dirty Jobs

  Dirty Jobs
  Discovery Channel om 21:30 uur
  Mike Rowe heeft sinds 2005 al voor heel wat ranzige vuren gestaan: van het uitmesten van dampende riolen tot het van de weg schrapen van aangereden dieren. Hij trapt het nieuwe seizoen af in Florida, waar hij samen met een zwembadexpert een spons haalt door zeventien jaar lang aangekoekt zwembadvuil. Alsof dat nog niet onsmakelijk genoeg is, helpt hij hierna met het recyclen van gebruikte hotelzeep.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)