Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is MAX?

  Wie een abonnement heeft op HBO Max of discovery+ zal volgend jaar kennismaken met Max, waarin deze streamingdiensten gaan fuseren.
  21 april 2023
  comments 0
  Wat is MAX?
  HBO

  Al vanaf het moment dat de mediagiganten Warner Bros. en Discovery Inc. vorig jaar samen verdergingen als Warner Bros. Discovery wordt er gespeculeerd dat het bedrijf zijn twee streamingdiensten zal samenvoegen. Inmiddels is dat in de VS al bijna een feit. Op 23 mei gaan HBO Max en discovery+ daar gezamenlijk verder onder de naam Max. In Nederland gaat volgend jaar hetzelfde gebeuren.

   

  Waarom?

  Dat HBO Max en discovery+ gaan fuseren is niet direct vanzelfsprekend. De streamingdiensten hebben twee heel verschillende profielen met doelgroepen die maar deels overlappen. HBO Max staat voor kwaliteitsdrama voor fijnproevers, met series als Game of Thrones, The White Lotus, The Last of Us en Succession. Bij discovery+ is het vooral reality, lifestyle en sport wat de klok slaat. Maar de kostenbesparing die het samenvoegen van de twee streamingdiensten oplevert is blijkbaar zo groot dat Warner Bros. Discovery het experiment aandurft. Een centenkwestie dus.

   

  Abonnementen

  Voor de Amerikaanse abonnees van HBO Max heeft de fusie niet direct financiële gevolgen: de prijzen van de abonnementsvormen blijven gelijk, maar de catalogus wordt dus uitgebreid met de programma's van discovery+. Naast het basisabonnement is er een budgetabonnement met reclames en een premiumabonnement met beeld in 4K en Dolby Atmos-geluid (waar beschikbaar).

   

  Nieuwe titels

  Bij de aankondiging van het nieuwe Max greep Warner Bros. Discovery ook de kans om bekend te maken welke nieuwe series de dienst zoal in petto heeft voor de abonnees. En dat is niet mis. Zo komt er een Harry Potter tv-serie waarin per seizoen één deel van de boekenreeks wordt uitgewerkt. Ook komt er een nieuwe spin-off van Game of Thrones, een nieuw seizoen van True Detective, de serie The Penguin uit het Batman-universum en een horrorserie van The Conjuring. Discovery doet een duit in het zakje met een nieuwe 90 Day Fiancé-serie en Barbie Dreamhouse Challenge. Natuurlijk allemaal exclusief te zien op Max.

   

  In Nederland

  Voor de Nederlandse kijkers blijft voorlopig dus alles bij het oude, maar ergens in 2024 maken we ook hier kennis met Max. Voor abonnees van discovery+ betekent dat vrijwel zeker een prijsverhoging, en het is de vraag of HBO Max-kijkers buiten schot blijven. Abonnees van het eerste uur betalen namelijk maar de helft van de prijs: vaak nog geen drie euro per maand. Het is onwaarschijnlijk dat Warner Bros. Discovery ze voor dat bedrag ook nog alle content van discovery+ cadeau doet.