Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is smartwifi?

  Ziggo introduceerde voor zijn klanten dit voorjaar een SmartWifi-app, die onlangs werd aangevuld met pods. Wat is SmartWifi eigenlijk?
  3 september 2021
  comments 0
  Wat is smartwifi?
  Getty Images

  Het is een misvatting dat internetaanbieders verantwoordelijk zijn voor het wifi-netwerk bij de abonnee. Om verschillende redenen komt dit op het bord van de klant zelf. Zo is de situatie in iedere woning anders. Sommige huizen hebben dikke betonnen muren en plafonds waardoor het wifi-signaal meer moeite heeft om de bovenliggende etage te bereiken. Een ander bekend probleem dat wifi-signaal kan beïnvloeden is de woonomgeving. In een drukke volkswijk is het veel moeilijker om een vrije frequentie voor het wifi-netwerk te vinden dan op het platteland. In het eerste geval ligt de uiteindelijke snelheid via het draadloze netwerk lager omdat het signaal van het eigen wifi-netwerk deels gedwarsboomd wordt door dat van de buren. Wat ook een rol kan spelen is de hardware die wordt gebruikt. Een laptop van vijf jaar oud heeft minder goede wifi-antennes dan een model dat nu in de winkels ligt. Het resultaat is een duidelijk verschil in internetsnelheid.

   

  Modem en app

  Om het consumenten mogelijk te maken zelf een goed functionerend wifi-netwerk in te richten, hebben fabrikanten slimme oplossingen bedacht. Deze komen in meerdere vormen. Zo zijn er internetmodems die zelf een analyse maken van de gebruikte wifi-frequenties binnen het antennebereik van de modem. Aan de hand hiervan bepaalt de internetmodem automatisch de wifi-frequentie die de minste kans heeft op storing van een ander wifi-netwerk. Dit geeft het best mogelijke lokale wifi-netwerk en dus de hoogste internetsnelheid via wifi. Ziggo noemt dit SmartWifi, en maakt hiervoor gebruik van de witte Connectbox (modem) en een SmartWifi-app.

   

  Boosters en pods

  Maar dit betekent in veel gevallen nog steeds niet dat op een bovenliggende verdieping snel, stabiel en betrouwbaar internet kan worden gegarandeerd. Maar ook hiervoor is een oplossing. Er zijn setjes te koop waarbij meerdere wifi-punten in de woning geplaatst kunnen worden. Door middel van een app worden deze punten aan elkaar gekoppeld. Ook dit is onderdeel van Ziggo’s SmartWifi-aanbod. De techniek beslist welke frequenties gebruikt worden om de wifi-punten aan elkaar te koppelen. Deze wifi-punten noemt Ziggo SmartWifi pods. Naast de cilindervormige Deco M4-boosters van TP Link heeft Ziggo ook de nieuwe zeshoekige pods die rechtstreeks in het stopcontact gaan. De gebruiker hoeft zich in de installatie niet te verdiepen. Bij het eindgebruik bepaalt de wifi-apparatuur zelf wat op een bepaalde plek in de woning het snelste punt is om draadloos van internet gebruik te kunnen maken. Behalve de SmartWifi-oplossingen van Ziggo zijn er ook mesh-sets van meerdere fabrikanten verkrijgbaar.

 1. TV-TIP Running Wild with Bear Grylls: The Challenge

  Running Wild with Bear Grylls: The Challenge
  National Geographic om 20:00 uur
  Omdat hij en zijn gevolg in de afgelopen seizoenen al korte metten maakten met ongeveer elke berg en klif, besluit Bear Grylls zijn survival­sessies naar een nóg hoger plan te tillen.

  TV-TIP 90 Day Diaries

  90 Day Diaries
  TLC om 20:00 uur
  Na flink wat relationele hobbels stonden de Tunesische Zied en zijn 22 jaar oudere Amerikaanse tortel Rebecca uiteindelijk tóch binnen drie maanden voor het altaar. Missie geslaagd, op naar een lang en gelukkig leven. Maar alles komt op losse schroeven te staan als Zied voor een maand terugkeert naar Tunesië, want Rebecca is als de dood dat hij de eeuwigdurende kuierlatten neemt.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)