Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  Wat is Starzplay?

  De streamingdienst Starzplay is niet zo bekend als Netflix of Videoland, maar het is heel goed mogelijk dat u er al naar kunt kijken.
  27 march 2022
  comments 0
  Wat is Starzplay?

  Het Amerikaanse Starz biedt in eigen land een pakket abonneekanalen met voornamelijk films en series. Daarnaast heeft Starz een streamingdienst die ook buiten de VS actief is: Starzplay. Sinds vorig jaar kunnen ook Nederlandse consumenten zich hierop abonneren. De films en series van Starzplay zijn dan te bekijken via mobiele Apple- en Android-apps (smartphone en tablet), op Mac en Windows-pc’s en de meeste browsers. Er is ook een app voor Smart TV’s en mediaspelers met Android TV. In de apps wordt Chromecast ondersteund voor weergave op een groter scherm. Ook downloaden om later offline terug te kijken, behoort tot de mogelijkheden.

   

  Het aanbod

  De films op Starzplay zijn vaak wat ouder en al op tv te zien geweest. Tussen de series zit echter heel veel moois. Hier biedt Starzplay kwaliteitsseries als de zwarte oorlogscomedy Catch-22, het waargebeurde medische drama Dr. Death, de Stephen King-serie Castle Rock en de gewelddadige gangsterserie Gangs of London. Veel van deze series zijn in Nederland nog nergens anders te zien geweest. De streamingdienst heeft ook een aantal exclusieve originals, waarbij Power en een aantal spin-offs van deze misdaadserie tot de best bekeken titels horen. Gloednieuw is de komische griezelserie Shining Vale met Courteney Cox (foto), en in april zijn Julia Roberts en Sean Penn te zien in de politieke thrillerserie Gaslit. Voor de seriekijker is er op Starzplay dus aardig wat te beleven.

   

  Starzplay inbegrepen

  Het zou kunnen dat u momenteel al naar Starzplay kunt kijken. De catalogus van de streamingdienst is namelijk inbegrepen bij het Canal+ Series-aanbod van Canal Digitaal. Satellietkijkers krijgen dit bij een Rijk- of Royaal-pakket, en wie Canal Digitaal via het internet bekijkt, vindt het aanbod in de app voor mobiel, laptop/pc of Smart TV. Heeft u een abonnement afgesloten op Viaplay? Dan ontvangt u via deze streamingdienst niet alleen live Formule 1 en sport, maar ook een aanbod van series en films. Ook daarbij is Starzplay inbegrepen.

   

  Doorgeefluik

  Maar er is nog een manier om Starzplay te kijken. De catalogus is namelijk ook te zien via Amazon Prime Video of Apple TV+. Die grote streamingdiensten fungeren dan als doorgeefluik voor het kleinere Starzplay. Abonneren en betalen gaat via Amazon of Apple, en kost net als bij Starzplay zelf 4,99 euro per maand. U kunt dan alle Starzplay-titels bekijken via de vertrouwde apps voor Prime Video of Apple TV+. Dit kan handig zijn als u niet beschikt over PayPal of creditcard, want op de website van Starzplay (www.starz.com/nl/nl/) en via de Starzplay-app zijn dat de enige betaalmogelijkheden. Tip: zowel via de site als de app zijn er soms leuke kortingen.

 1. Interview