Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    BBC moet fors bezuinigen

    De BBC wil de komende jaren 25 procent gaan besparen op personeelskosten en gaat daarom reorganiseren. De bedoeling is dat de functie van 100 managers verdwijnt.
    Jan-Hein Visser
    31 oktober 2009
    comments 0
    BBC moet fors bezuinigen

    De Britse publieke omroep BBC kijkt tegen forse bezuinigen aan om tekorten in de komende jaren te voorkomen. Stijgende kosten door met name de digitalisering dwingen de omroep hiertoe. Maar liefs 100 senior management functies zullen daarom worden geschrapt om mede daardoor een besparing van 25% te kunnen bereiken.

    De BBC Trust, het onafhankelijk toezicht orgaan heeft dit plan goedgekeurd dat samen met andere maatregelen wordt doorgevoerd. Nieuw aan te trekken managers zullen lagere beloningen tegemoet kunnen zien al zullen bestaande top executives geen salarisverlaging krijgen omdat dit juridisch gezien niet kan. Wel zullen lonen de komende jaren worden bevroren.

    De BBC wil dus vooral het goede voorbeeld geven als publieke organisatie door in moeilijke tijden te besparen op management kosten en dus niet op diensten zoals het programma-aanbod. Algemeen directeur Mark Thompson liet weten dat hij tevreden was met de nieuwe regelingen omdat alle topmanagers moeten beseffen in wat voor economisch klimaat er moet worden gewerkt. Toch blijft hij overtuigd dat ook met de nieuwe regelingen zij nog genoeg gekwalificeerd personeel kunnen aantrekken die ook voldoende beloond worden. Datzelfde geldt voor het 'on-air' talent (vooral presentatoren van goed scorende shows) dat enkele maanden geleden al werd geconfronteerd met flinke salarisverlagingen. De meesten van hen zijn hiermee mee akkoord gegaan.



    BBC

    Reacties