Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Uitgelegd

  *

  Wat is gigabit?

  Internetaanbieders slaan ons om de oren met de term gigabit. Het is ongetwijfeld supersnel, maar wat bedoelen ze er eigenlijk mee?
  11 june 2021
  Reacties0 reactie(s)
  • *

   Wat is inbranden?

   Wie de beste beeldkwaliteit wil, kiest een oled-tv. Sommige kijkers laten zich echter afschikken door griezelverhalen over inbranden. Terecht?
   31 may 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is een soundbar?

   Een moderne platte televisie klinkt meestal niet geweldig. Een soundbar is de simpelste en snelste manier om het tv-geluid te verbeteren.
   27 april 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is upscaling?

   Op een Ultra HD-tv zien ook ‘gewone’ HD-kanalen er vaak verrassend goed uit. Dat is geen magie, maar een techniek genaamd upscaling.
   31 march 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is Star op Disney+?

   Vorige maand verscheen er binnen Disney+ een nieuwe rubriek: Star. Wat is Star, wat kun je er zien, en moeten we er blij mee zijn?
   9 march 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is HDR?

   Nieuwe tv's kunnen meestal HDR weergeven. Maar HDR komt in verschillende varianten… en wat is HDR eigenlijk? Totaal TV legt het uit.
   16 february 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is satelliet?

   De eerste digitale kijkers in Nederland waren mensen met een schotel op het dak. Ook in 2021 is satelliet-tv nog steeds een prachtig product.
   4 january 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is OTT?

   OTT is een term die je vaak hoort als het over televisieaanbieders gaat. Het is de afkorting van over-the-top, maar wat betekent dat eigenlijk?
   12 may 2021
   Reacties0 reactie(s)
  • *

   Wat is 4K?

   SD, HD, Full HD, Ultra HD: allemaal zegt het wat over de beeldkwaliteit van televisies en content. Daarnaast zien we vaak de term 4K.
   15 april 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is Alles-in-1

   Aanbieders van vaste diensten als Ziggo, KPN en T-Mobile hebben het vaak over ‘alles-in-1’. Wat bedoelen ze daar eigenlijk mee?
   18 march 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is hybride televisiekijken?

   Hybride, het is een term die je steeds vaker tegenkomt. Wat houdt hybride televisiekijken precies in en wat zijn de mogelijkheden?
   26 february 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is digitale ethertelevisie?

   In 2006 schakelde onze ethertelevisie van analoog naar digitaal. Bij digitale ethertelevisie denken we aan Digitenne, maar het is meer.
   26 january 2021
   Reacties0 reactie(s)
   *

   Wat is Smart TV?

   In de winkel worden de meeste televisies tegenwoordig aangeprezen als 'Smart TV'. Word je daar echt wijzer van? Totaal TV geeft uitleg.
   31 december 2020
   Reacties0 reactie(s)

  Op dit plekje binnen de site van Totaal TV worden alle (technische) onderwerpen rondom televisiekijken uitgelegd. Kort en bondig. Verwacht evergreens als Smart TV, streamingdiensten en schoteltelevisie.

 1. Nu op tv

  Doe mee en win!

  TV-TIP Ambulance UK

  Ambulance UK
  RTL 5 om 00:03 uur
  In deze Britse realityserie wordt het ambulancepersoneel van de London Ambulance Service gevolgd tijdens hun heftige werk.

  TV-TIP Blind Fury

  Blind Fury
  RTL 7 om 20:28 uur
  Nick Parker is blind geworden tijdens de Vietnamoorlog. Hij leert zwaardvechten en gebruikt zijn talent om een vriend te helpen.

  Interview

  • *

   Arnout Hauben

   Dwars door de Middellandse Zee

   De Vlaamse tv-maker Arnout Hauben is terug met een serie over de Middellandse Zee. “Het is de natuurlijke grens tussen west en oost en tussen noord en zuid. Een mooier en interessanter decor kan een reportagemaker zich niet wensen.”
   Reacties0 reactie(s)