Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Programmaraad Breda negeert advies Ziggo

    De programmaraad Breda heeft met het nieuwe programma-advies voor 2011 het advies dat Ziggo programmaraden onlangs nog gaf naast zich neergelegen.
    Jarco Kriek
    16 november 2010
    comments 0
    Programmaraad Breda negeert advies Ziggo

    Ook dit keer lijken de programmaraad Breda en kabelbedrijf Ziggo met elkaar in conflict te komen. Eerder deze week maakte Ziggo bekend met programmaraden in gesprek te zijn over het nieuwe programma-advies. In Breda leggen ze het Ziggo advies naast zich neer.

    Door het inkrimpen van het analoge zenderaanbod voorziet Ziggo problemen met de doorgifte van op Nederland gerichte televisiezenders wanneer programmaraden in het zwaarwegende advies meer buitenlandse zenders adviseren. De verwachting is dat Ziggo begin volgend jaar het analoge zenderaanbod gaat terugbrengen tot 27 televisiekanalen, inclusief één lokale en één regionale televisiezender. Een programmaraad kan naast 7 door de mediawet verplichte must-carry televisiekanalen nog 8 televisiezenders kiezen die verplicht moeten worden doorgegeven. Alleen als kabelexploitanten zwaarwegende redenen kan aanbrengen mag men van dit advies afwijken. In veel van deze gevallen moet het Commissariaat voor de Media hier dan als scheidsrechter spelen.

    Ziggo heeft de afgelopen weken bij programmaraden erop aangedrongen een nieuw programma-advies op te stellen waarin de brede groep televisiekijkers centraal staat. Het aanbevelen van kleinere doelgroepzenders en veel buitenlandse televisiekanalen in het analoge programma-advies kan volgens Ziggo ten koste gaan van de brede groep televisiekijkers die een programmaraad vertegenwoordigt. Hierdoor kunnen namelijk populaire op Nederland gerichte zenders buiten de boot vallen, en dus niet meer analoog in een bepaalde regio te bekijken zijn. Naar gelang het analoge zenderaanbod verder gaat inkrimpen wordt hierdoor het programma-advies van programmaraden steeds gecompliceerder.

    De programmaraad Breda legt echter in zijn nieuw concept programma-advies voor 2011 het advies van Ziggo glashard naast zich neer. Het wil Ziggo verplichten om de buitenlandse zenders CNN, BBC1, BBC2, ARD, ZDF, TV5 Monde, MTV en Discovery te gaan doorgeven. Deze buitenlandse televisiezenders vormen naast de 7 must-carry zenders door de mediawet verplicht door te geven 15-tal zenders die een programmaraad een kabelexploitant mag opleggen. Het lijkt hierdoor zo goed als zeker dat Ziggo in Breda op Nederland gerichte televisiekanalen uit het analoge zenderpakket gaat verwijderen en dat deze zenders voor Ziggo-abonnees in en om Breda in 2011 alleen nog maar digitaal te zien zijn. Welke televisiezenders buiten de analoge televisieboot gaan vallen is nog niet bekend.

     

    Programmaradenprogrammaraad BredaZiggoprogramma-advies

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview