Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Gratis Film1 tijdens Oscarweekeind

    Bij veel televisieaanbieders kunnen digitale televisiekijkers het komende weekeind gratis naar de betaalzender Film1 kijken. De Oscaruitreiking is hier de oorzaak van.
    Jarco Kriek
    22 februari 2011
    comments 0
    Gratis Film1 tijdens Oscarweekeind

    Wanneer men in Nederland digitaal naar televisie kijkt kan men in veel gevallen het komende weekeind gratis naar het hoofdkanaal van betaalzender Film1 kijken. Dit weekeind staat bij Film1 in het teken van de Oscaruitreiking

    Ook start Film1 dit weekeind met de aangekondigde herstructurering. Naast de terugkeer van kleurprofielen worden de beschikbare Film1-kanalen omgetoverd tot themakanalen. Het hoofdkanaal Film1.1 gaat vanaf dit weekeind Film1 Premiere heten. Het HD-kanaal Film1 HD wordt nu definitief een HD-simulcast van het Film1 hoofdkanaal en gaat verder onder de naam Film1 Premiere HD. Film1.2 wordt omgetoverd tot Film1 Family en de nieuwe naam van Film1.3 wordt Film1 Festival. Alleen de naam van Film1 Action blijft hetzelfde. Dat komt omdat betaalzender Film1 verleden jaar bij de komst van dit nieuwe Film1-kanaal al rekening met de komende herstructurering had gehouden.

    Elk jaar organiseert Film1 rond de Oscaruitreiking een speciale actie om de digitale televisiekijker in Nederland met de betaalzender kennis te kunnen laten maken. Daarbij is altijd de insteek dat het weekeind van de Oscaruitreiking er een speciale programmering op het hoofdkanaal te zien is. In deze programmering komen diverse films voor die in het verleden met een Oscar bekroond zijn of hiervoor een nominatie hebben gekregen. Casper Keller, general-manager van Film1, verklaarde onlangs nog aan Totaal TV dat de filmzender hiervoor speciaal met filmhuizen moet onderhandelen. Dit omdat de films tijdens de zogenaamde freeview periode door iedere digitale televisiekijker in Nederland te bekijken zijn.

    Belangrijkste kijkmoment tijdens het Oscar-weekeind is natuurlijk de 83e Oscaruitreiking. Deze is in Nederland live en exclusief op Film1 te zien. Dit jaar pakt Film1 daarbij groot uit. Op het HD-kanaal Film1 Premiere HD kan men het hele spektakel, net als verleden jaar, in native HD kwaliteit bekijken. Dit jaar heeft Film1 voor de eerste keer een eigen HD-aanvoer vanuit Amerika. Daardoor kan de betaalzender nu ook eigen HD-beelden voor het Oscar-gala vanaf de rode loper via Film1 Premiere HD aanbieden.

    Film1 Premiere en Film1 Premiere HD zijn dit weekeind voor alle digitale televisiekijkers bij de televisieaanbieders Ziggo, UPC, Tele2, Caiway, Delta Kabel en Kabel Noord beschikbaar. Bij CanalDigitaal is alleen het HD-kanaal Film1 Premiere HD voor alle abonnees gratis te bekijken. Hiervoor dient de CanalDigitaal-abonnee wel de beschikking over een HD-satellietontvanger en oranje gekleurde Mediaguard3 smartcard te hebben. Het Oscar freeview weekeind start bij Film1 op vrijdag 25 februari en eindigt op maandag 28 februari.


    Film1Film1 PremiereFilm1 Premiere HDOscarZiggoUPCCanalDigitaalTele2CaiwayKabel NoordDelta Kabel

    Reacties