Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Vijfde transponder voor CanalDigitaal op Astra3

    M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen, heeft bij satellietoperator SES ASTRA een huurovereenkomst voor een vijfde transponder op Astra3 gesloten.
    Jarco Kriek
    1 maart 2011
    comments 0
    Vijfde transponder voor CanalDigitaal op Astra3

    M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van onder andere CanalDigitaal en TV Vlaanderen, heeft een meerjarige huurovereenkomst met SES ASTRA voor een vijfde transponder op de Astra3-satelliet gesloten.

    Het gaat om de transponder waarop de regionale omroepen uitzenden. Tot verleden jaar huurden de regionale omroepen die via de satelliet zijn te ontvangen zelf transponderruimte op de Astra3-satelliet bij de Luxemburgse satellietoperator SES Astra. Door het aflopen van deze huurovereenkomst en de verplichte Europese aanbesteding voor een nieuwe overeenkomst zijn veel van de op de satelliet te ontvangen regionale omroepen een nieuwe distributieovereenkomst met het Luxemburgse M7 Group S.A aangegaan. Op zijn beurt heeft de Luxemburgse televisieaanbieder nu de transponder waarop de regionale omroepen te zien zijn van SES ASTRA gehuurd.

    Op de transponder waarop de regionale omroepen te zien zijn komt binnen enkele maanden meer bandbreedte beschikbaar omdat enkele regionale omroepen in de periode van 1 april tot 1 juli in het bandbreedte besparende MPEG4 gaan uitzenden. Deze vrijgekomen bandbreedte gaat M7 Group S.A gebruiken om het HD-aanbod verder uit te breiden. Op dit moment bestaat het HD-aanbod bij CanalDigitaal al uit meer dan 25 HD-zenders. Dit komt mede doordat, naast het eigen HD-aanbod, veel buitenlandse HD-zenders ongecodeerd via de één van de ASTRA-satellieten te ontvangen zijn. Het aantal ongecodeerde HD-zenders via de ASTRA-satellieten gaat in de komende jaren nog verder toenemen.

    Door deze overeenkomst beschikt M7 Group inmiddels over vijf transponders op ASTRA 23.5 Oost, naast vier transponders op ASTRA 19.2 Oost. Dankzij de succesvolle introductie van de ASTRA DUO LNB in 2007, is de overgrote meerderheid van de Nederlandse satelliethuishoudens in staat om beide ASTRA-satellietposities te ontvangen. Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: “We zijn erg blij met het nieuwe contract met M7 Group en het feit dat regionale omroep via satelliet beschikbaar blijft. Het bevestigt ook de belangrijke rol die ASTRA 23.5 Oost in vier jaar tijd in Nederland heeft opgebouwd.”

     

    M7 Group S.ASES ASTRAASTRAASTRA BeneluxAstra3regionale omroepenHDTV

    Reacties

  1. TV-TIP Life After Lockup

    Life After Lockup
    TLC om 21:30 uur
    In de realityshow Love After Lockup leerden we gedetineerden kennen én hun partners, die buiten de gevangenismuren geduldig op hun geliefden wachtten (of soms ook niet). De spin-off Life After Lockup volgt de stellen als ze weer herenigd zijn, en hun leven opnieuw op proberen te bouwen. Da’s niet altijd makkelijk: hun criminele verleden blijft veel deelnemers achtervolgen, en werkgevers staan niet te springen om ex-gevangenen aan te nemen.

    TV-TIP 2Doc: Groenkijkers

    2Doc: Groenkijkers
    NPO 2 om 22:19 uur
    Waar sommigen slechts onkruid en ongedierte zien, zien anderen zeldzame insecten en woeste natuur. Als kind ergerde regisseur Sanne Rovers zich dood aan haar vader, die bij elk plantje dat hij tegenkwam stopte om het te bestuderen. Nu wil ze zélf zo naar de natuur leren kijken als haar vader. Samen duiken ze het weiland in, en tonen dat er heel veel te zien is als je maar geduldig bent en goed kijkt. Daarnaast volgt Sanne gewone Nederlanders die zich onvermoeibaar inzetten om ‘hun’ kleine stukjes natuur te beschermen.

    Interview