Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Schotelantenne aan banden in Turkmenistan

    Alle schotelantennes voor huiselijk gebruik in Turkmenistan moeten worden verwijderd. De Turkmeense president vindt de schotels te lelijk.
    Jarco Kriek
    8 december 2007
    comments 0
    Schotelantenne aan banden in Turkmenistan
    De Turkmeense president Kurbanguly Berdymukhamedov stoort zich geruime tijd aan de vele schotelantennes die in zijn land opgesteld staan. Al diverse malen heeft hij gezinspeeld op verwijdering van de schotelantennes.

    Na diverse waarschuwingen over schotelantennes is het nu ernst. Alle schotelantennes die in Turkmenistan opgesteld staan en gebruikt worden voor huiselijk gebruik moeten worden verwijderd. Deze moeten worden vervangen voor één centrale schotelantenne voor een flatgebouw of een bepaalde blok huizen.

    In de hoofdstad van Turkmenistan kijken en luisteren rond de 600.000 mensen televisie en radio via de satelliet. Waarschijnlijk ligt de reden achter de verwijdering van de schotels in de economische sfeer. De Turkmeense president wil buitenlandse investeerders warm maken voor zijn land, dat een grote gasvoorraad heeft. Berdymukhamedov denkt dat een hoofdstad zonder schotelantennes er voor Westerse investeerders en bedrijven aantrekkelijker uit ziet.
    TurkmenistanschotelverbodGSOBerdymukhamedov

    Reacties